Setari Cookie-uri

Turist în țara mea| Sibiu, un oraș cu suflet

Pentru toți cei care își doresc o vacanță de vis în România, le venim în ajutor cu o recomandare ce poate părea pentru unii atipică: Sibiu- capitală culturală europeană, oraș plin de istorie și de bună dispoziție.

Sibiu este unul dintre cele mai iubite și mai vizitate orașe din Transilvania. Deși este un oraș mic, turiști din toate colțurile țării se înghesuie în fiecare an pentru măcar un weekend în orașul numit în 2007 Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg. Sibiu este o poveste frumoasă cu prinți și prințese, este un loc care vă va surprinde din toate punctele de vedere. Cel mai interesant lucru dintre toate este că nu trebuie să vii alături de partener, nu trebuie să fii îndrăgostit lulea ca să te poți bucura de străzile înguste și de apusurile superbe. Sibiu este potrivit pentru vacanțe cu familia, pentru escapade romantice, dar și pentru ieșiri spontane cu prietenii.

Vacanta Sibiu

Acesta este un articol parte a proiectului „Turist în țara mea", inspirat de Edenred România. Edenred susține turismul local, antreprenorii români, dar și pe angajații lor, prin voucherele de vacanță Edenred. Proiectul va prezenta câteva destinații în care poţi folosi aceste vouchere, care reprezintă al doilea cel mai apreciat beneficiu extrasalarial în rândul angajaților din România.

Citește și:

Am avut norocul să vizitez orașul pe care îmi place să-l numesc ‘Oraș de Suflet’ de nenumărate ori, iar de fiecare dată am descoperit ceva nou care m-a lăsat cu gura căscată. Înainte să încep pomelnicul prin care chiar sper să vă conving că Sibiu merită vizitat și iubit, vreau să mai adaug că el nu este doar un oraș de suflet ci și un oraș cu suflet. Sibiu trăiește, respiră, nu doarme aproape niciodată, mereu te trezește cu cafea bună și, câteodată chiar împotriva voinței tale, îți așterne zâmbetul pe buze.

Vacanta Sibiu

Acum, nici nu știu de unde să încep.

Aș putea să încep cu răspunsul la întrebarea: De ce am pleca în vacanță în Sibiu?

În primul rând pentru a schimba aerul! Sibiu este diferit față de orice alt oraș din țară. Este un oraș plăcut, în care te simți acasă de când ai pus prima dată piciorul pe străzile lui. Oamenii sunt nemaipomeniți, foarte amabili și foarte veseli. Sincer, ce ai putea să îți dorești mai mult?

Citește și:

Apoi, mâncarea! Doamne sfinte, nici nu pot exprima în cuvinte! Sunt câteva terase pe strada principală, dar și prin vecinătate în care pur și simplu te uită Dumnezeu la masă! Eu nu am crezut că e posibil așa ceva, până când am mâncat prima dată la Lili’s.

Lili’s este o terasă nici prea prea, nici foarte foarte în care n-ai zice că se întâmplă cine știe ce minuni. Dar mâncarea este senzație! Țin minte că, ultima dată când am mâncat la ei, am umplut masa literalmente cu farfurii și farfuriuțe cu tot felul de preparate care mai de care mai aromate și delicioase.

Vacanta Sibiu

Sibiu este plin de istorie și de numeroase obiective turistice. Pe lângă cele două piețe faimoase: Piața Mare și Piața Mică, unde puteți mânca înghețată sau kurtos, puteți vizita Muzeul Astra, Podul Minciunilort, Muzeul Brukenthal și o mulțime de alte locuri speciale ce se află la doar un search distanta pe google.

Citește și:

Ah și fetelor, magazinele de pe strada principală, dar și buticurile de pe străduțele lăturalnice sunt de neratat!

Apoi apoi, un alt motiv esențial pentru care ar trebui să vizitați Sibiul este FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu). FITS este considerat cel mai mare și important festival de teatru din Sud-Estul Europei. Aș vrea să lămurim repede prejudecățile precum ‘Eu nu sunt pasionat de teatru’, ‘Noi preferăm filmele’ sau mai știu eu ce. FITS este o bucurie, un carnaval, o sărbătoare cu baloane și confetti! Nu este nevoie decât să fiți deschiși și pregătiți să intrați în jocul lor. În 2021 FITS începe pe 20 august și durează 10 zile, în care arta se va simți la ca ea acasă- în toate formele și in toate culorile. La ce să vă așteptati ? Spectacole de stradă, teatru în aer liber, acrobații, dansatori și dansatoare superbe, actori impecabili, râsete și veselia multă!

Citește și:

Vacanta Sibiu

Iar abia acum ajungem la cel mai important lucru: ospitalitatea. Nu știu dacă în toți anii mei trăiți pe pământ am reușit să întâlnesc oameni mai frumoși, gazde mai bune decât sibienii. Sunt de o politețe și o bucurie în ochi de îți vine să te muți pe viața cu ei în casă!

Așadar, am pregătit alături de Edenred România în cadrul proiectului special Turist în România, o listă care să vă vină în ajutor, spre a gasi cele mai amabile gazde din Sibiu, cele mai frumoase locatii, cele mai confortabile paturi și cele mai spectaculoase priveliști pentru când vă savurați cafeaua dimineață.

Mai multe unități de cazare partenere Edenred, la care poți plăti cu carduri Edenred Vacanță, sunt listate AICI. Mai jos, îți recomandăm câteva unități pe care le-am testat de-a lungul timpului.

Citește și:

1. Pensiunea Hermannstadt

Pensiunea Hermannstadt se află pe strada Blănarilor numărul 13 și este ideală pentru familii, punând la dispoziție atât camere duble sau triple cât și apartamente. Locația este aproape de centrul istoric, iar turiștii se pot bucura de tot ce are de oferit orașul..

Destinatii Romania

Destinatii Romania Balate Dorin/Shutterstock

2. Casa Luxemburg, Sibiu

Casa Luxemburg se află chiar inima orașului. Clădirea superbă și camerele spațioase, cu un design cu totul deosebit vor face dintr-o simplă vacanță o experiență în adevăratul sens al cuvântului.
Din camere puteți admira Podul Minciunilor și frumusețea orașului.


3. Levoslav House

Hotelul Levoslav House este o încântare pentru orice turist! Situat în centrul orașului, punând la dispoziție camere cu mobilier din lemn masiv și un mic dejun delicios, este o alegere perfectă pentru cupluri!

Citește și:

4. Hotel Gallant
Hotelul Gallant este potrivit pentru familii. Acesta are o terasă spațioasă, un mic loc de joacă pentru copii și este situat într-o zonă liniștită!

Pont pentru călătorii în locuri de poveste în România

Voucherele de vacanță sunt acordate din ce în ce mai mult angajaților din mediul privat și beneficiază de facilități fiscale importante.

Acestea pot fi acordate în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal iar angajatorului nu îi revin obligații de plată, în vreme ce angajatul plătește doar impozitul pe venit de 10%.

Pe lângă faptul că îi sprijină pe angajați să descopere locuri de poveste din România, voucherele de vacanță reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condițiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unitățile turistice din România.

Angajații pot utiliza voucherele de vacanță la hoteluri, pensiuni și agenții de turism din România aflate în rețeaua de parteneri Edenred. Mai multe detalii aici.

Poza de coperta Chursina Viktoriia/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.