Setari Cookie-uri

Turist în țara mea| Cluj - Untold Stories

Clujul se numără printre cele mai mari și frumoase orașe de pe teritoriul țării noastre. Găzduiește o mulțime de evenimente de interes național și se află chiar în inima Transilvaniei- tărâm de poveste ce cucerește turiștii an de an!

În 2015 Cluj Napoca a fost declarată Capitală Europeană a Tineretului, fiind unul dintre cele mai efervescente și pline de viață orașe din România. Cluj este o îmbinare perfectă între istorie, greutate politică, multă distracție și viață de noapte. Este un oraș memorabil, zilele petrecute în Cluj vă vor rămâne întipărite în minte și în suflet pentru totdeauna.

Acesta este un articol parte a proiectului Turist în țara mea", inspirat de Edenred România. Edenred susține turismul local, antreprenorii români, dar și pe angajații lor, prin voucherele de vacanță Edenred. Proiectul va prezenta câteva destinații în care poţi folosi aceste vouchere, care reprezintă al doilea cel mai apreciat beneficiu extrasalarial în rândul angajaților din România, conform datelor din platforma de beneficii extrasalariale Benefit, o companie Edenred.

Citește și:

Aș vrea să 'pornim la drum' prin a povesti de cele două evenimente ce au pus Clujul pe harta europeană. UNTOLD și Electric Castle sunt două dintre cele mai mari evenimente din țară, ce adună zeci de mii de oameni în fiecare an din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, cele două sunt total diferite reușind să satisfacă o paletă largă de preferințe muzicale. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei escapade cu gașca de prieteni, excursie în care ziua se inversează cu noaptea, iar nopțile sunt un amalagam de sentimente, râsete, lacrimi și furnicaturi pe șira spinării- opțiunile cele mai potrivite sunt UNTOLD și Electric Castle!

Vacanta Cluj

După o ediție vibrantă și îndelung așteptată a Electric Castle, care a adus împreună, la începutul lunii august, peste 186.000 de participanți, ce s-au bucurat de 15.000 de ore de muzică susținute de 250 de trupe, UNTOLD este următorul mare eveniment pe care nu trebuie să-l ratezi în Cluj-Napoca. Cel mai mare festival de muzică din România, UNTOLD Festival are loc, anul acesta, de joi, 9 septembrie 2021, până duminică, 12 septembrie 2021. Ține cât un city-break, dar face cât un an de distracție la cote maxime.

Citește și:

Vacanta Cluj

În ceea ce privește obiectivele turistice, Clujul are foarte multe de oferit. În topul preferințelor turiștilor se numără: Piața Unirii (ce găzduiește Catedrala Sfântul Mihail) și Piața Muzeului, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și minunata Grădină Botanică.
În apropiere de oraș se află două dintre cele mai frumoase locuri pe care eu le-am văzut la noi în țară: Castelul Banffy și Lacul Tarnița- ce sunt o poveste superbă, au o magie aparte ce te face să te îndrăgostești pe loc

vacanta cluj

Iar vacanța la Cluj nu poate fi completă fără mancare super-delicioasă. Am crescut într-o familie care pune mare preț de gustul mâncării și mai ales pe mesele ce ne aduc pe toți aproape, așa că pe oriunde colind în lumea asta am grijă să mănânc bine și bun.
În Cluj, cel puțin pentru mine, numărul unu este patiseria Panemar. Croissante cu tot felul de umpluturi, ștrudele cu mere, caramel sau brânză, sandwichuri bune și prețuri foarte accesibile. Eu n-am crezut că o patiserie poate să mă dea pe spate, însă promit că nu veți regreta.
Alte restaurante unde am mâncat foarte bine: London Brothers (burgeri excelenți), Da Pino și Samsara Foodhouse.
Dacă până acum nu v-am convins că acest oraș este o variantă minunată pentru o vacanță, aș vrea să încheiem lista de sugestii prin a vorbi de cât de buni și luminoși sunt oamenii în Cluj. Ți-ar sări în ajutor oricând și asta face din Cluj un oraș în care să te simți în siguranță. Este ideal pentru vacanțe în familie dar se potrivește ca destinație și pentru gașca nebună de prieteni care vrea să facă din fiecare noapte una de neuitat.

Citește și:

Recomand acest oraș cu tot sufletul și sper să vă bucurați de frumusețea și magia lui la fel de tare cum ne-am bucurat noi!

Pentru ca șederea la Cluj să fie perfectă, am ales cu sprijinul Edenred România, în cadrul proiectul special Turist în România, o listă de cazări în care vă puteți bucura de cele mai bune condiții!

Mai multe unități de cazare partenere Edenred, la care poți plăti cu carduri Edenred Vacanță, sunt listate AICI. Mai jos, îți recomandăm câteva unități pe care le-am testat de-a lungul timpului.

1. Camino Home

Această locație este împărțită în Camino Home 1 și Camino Home 2, ambele fiind situate în centrul orașului, perfecte pentru un sejur în inima Transilvaniei! Camino are un aer cochet, iar mie mi se pare locație ideală pentru un weekend cu fetele

Citește și:

. vacanta cluj

vacanta cluj

2. Hotel Royal Classic

Acest hotel este așa cum îi spune și numel- clasic. Stilul acestuia se potrivește pentru toate gusturile, situat într-o zonă foarte bună a orașului, Hotel Royal Classic pune la dispoziție camere spațioase și servicii de luat masa impecabile.

vacanta cluj

vacanta cluj

3. Ares ApartHotel

Decorat modern și foarte atent gândit, Ares ApartHotel este una dintre cele mai căutate cazări din Cluj. Apartamentul sigur nu va dezamăgi, fiind perfect pentru 'o fugă' de weekend.

vacanta cluj

vacanta cluj

4. Pensiunea Casa Gia

Pensiunea Casa Gia este genul de cazare în care atunci când intri, te vei simți din prima secundă ca acasă! Aceasta punea dispoziție camere confortabile și toate dotările de care aveți nevoie, fiind situată chiar la intrarea în Cluj departe de zgomotul și agitația orașului.

Citește și:

vacanta cluj

vacanta cluj

Pont pentru călătorii în locuri de poveste în România

Voucherele de vacanță sunt acordate din ce în ce mai mult angajaților din mediul privat și beneficiază de facilități fiscale importante.

Acestea pot fi acordate în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal iar angajatorului nu îi revin obligații de plată, în vreme ce angajatul plătește doar impozitul pe venit de 10%.

Pe lângă faptul că îi sprijină pe angajați să descopere locuri de poveste din România, voucherele de vacanță reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condițiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unitățile turistice din România.

Citește și:

Angajații pot utiliza voucherele de vacanță la hoteluri, pensiuni și agenții de turism din România aflate în rețeaua de parteneri Edenred. Mai multe detalii aici.

Poza coperta cge2010/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.