Setari Cookie-uri

Cinci dintre cele mai frumoase orașe europene pe care să le vizitezi în lunile de toamnă

Clădiri medievale de o frumusețe greu de redat în cuvinte, monumente cu o istorie impresionantă, locuitori zâmbitori, mereu pregătiți de vizitele călătorilor. Iată doar câteva motive pentru care să îți planifici o vacanță prin Europa în lunile de toamnă.

Să călătorești prin Europa în lunile de toamnă înseamnă, de cele mai multe ori, mai puțină aglomerație, oferte mai bune și vreme idilică. În unele orașe, toamna schimbă total atmosfera locului și să te afli acolo în acest sezon este o adevărată încântare.

Dacă încă ți-au mai rămas câteva zile de concediu pe anul acesta, urcă-te la volanul mașinii tale Volkswagen Golf și mergi împreună cu prietenii ori familia într-un tur al celor mai frumoase orașe europene în sezonul autumnal.

Perthshire

Perthshire, adesea numit „Big Trees Country“, este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa pe care merită să le vizitezi toamna. Lacurile și râurile reflectă culorile de aur și cupru ale dealurilor acoperite de copaci. Frumusețea peisajelor îți taie respirația și te tentează să faci poze necontrolat. Zonă istorică din centrul Scoției, Perthshire este o uimitoare destinație de călătorie.

Citește și:

Bruges

Toamna, orașul medieval Bruges devine unul dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, cu viță de vie roșiatică și aurie care acoperă clădirile istorice în culorile bogate ale toamnei. Este locul perfect dacă îți dorești un city break romantic într-un oraș în care nu există niciun loc unde să nu îți dorești să faci o poze. Nu uita să treci pe la târgurile în aer liber din oraș, care, în mod obișnuit, sunt deschise până în noiembrie. De asemenea, toamna este anotimpul perfect pentru a încerca unele dintre celebrele ciocolate belgiene sub forma de băutură.

Porto

O excursie în Porto, al doilea oraș ca mărime din Portugalia și unul dintre cele mai vechi din Europa, este ideală toamna. Așezat pe malurile râului Douro, cartierul Ribeira, aflat pe lista locurilor protejate de UNESCO, este un spectacol vizual, cu case vechi și străduțe înguste.

Citește și:

Catedrala din Porto, Gara São Bento și Torre dos Clerigos sunt doar câteva dintre locurile istorice pe care nu trebuie să le ratezi în Porto. În plus, trebuie să descoperi cramele din oraș și să faci degustări de vinuri. Și, dacă tot ajungi în Porto, n-ar trebui să ratezi nici librăria Lello e Irmao, unde să spune că autoarea britanică J.K. Rowling a găsit inspirație pentru a scrie celebra serie de romane cu vrăjitori „Harry Potter“.

Bordeaux

Bordeaux este orașul care îți pune la lucru toate simțurile, fiind una dintre destinațiile de vacanță preferate de călători din întreaga lume. Centrul istoric vechi al orașului Bordeaux a fost înscris în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Istorie, gastronomie, empatie și zâmbete din partea locuitorilor – de toate vei avea parte în vacanța din sud-vestul Franței.

Citește și:

Bordeaux este o îmbinare de stiluri. Este tradițional, contemporan, clasic, dar și cosmopolit. Toamna este sezonul perfect pentru a descoperi orașul și podgoriile sale.

Florența

Nu mai e un secret pentru nimeni că Italia se numără printre destinațiile preferate ale călătorilor din întreaga lume, iar Florența este orașul în care vin cei care vor să petreacă timp de calitate într-un loc romantic. Aici găsești printre cele mai bune evenimente culturale din Europa, dar și unele dintre cele mai interesante muzee.

Florența este capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența și este locul ideal pentru o vacanță în care să te relaxezi și să îți încarci bateriile.

Tu ce orașe minunate din Europa ai vizitat în lunile de toamnă?

Citește și:

Sursă foto:Catarina Belova/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.