Setari Cookie-uri

Turist în țara mea | Valea Doftanei - relaxare într-un peisaj autentic românesc

Valea Doftanei este o variantă foarte bună pentru cei care vor să se bucure de natură, dincolo de agitația marilor orașe sau de destinațiile turistice extrem de populare și aglomerate. Această zonă, brăzdată de râuri și lacuri superbe, de baraje și de rezervații naturale, dă posibilitatea oaspeților veniți din tumultul stresului modern al marilor aglomerări urbane, să simtă liniștea relaxantă a satului.

Acest articol este parte a proiectului "Turist în țara mea", inspirat de Edenred România. Edenred susține turismul local, antreprenorii români, dar și pe angajații lor, prin voucherele de vacanță Edenred. Proiectul vă va prezenta câteva destinații în care aceste vouchere pot fi folosite.

Cum ajungi pe Valea Doftanei

La doar o oră jumătate de București sau Brașov și la jumătate de ora de Câmpina, Valea Doftanei este situată la intersecția D.J. 102 I Câmpina – Brașov cu D.J. 102 A. Se urmează traseul D.J. 101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei și D.J. 101 T Valea Doftanei – Bertea – Slănic care face legătura între Doftana și Valea Teleajenului.

Ce poți vizita pe Valea Doftanei

Rezervația Glodeasa – Teșila este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice de pe Valea Doftanei. Ea reprezintă o pădure virgină de fag și brad, cu vârste de 200-300 de ani. Rezervația se află la o altitudine cuprinsă între 700 și 900 de metri și ocupă o suprafață de peste 500 de hectare, iar pădurea păstrează mărturii ale evoluției învelișului forestier al munților noștri, fiind ferită de exploatarea forestieră. Glodeasa este printre puținele păduri rămase virgine la noi în țară, prezentând o remarcabilă diversitate peisagistică.

Citește și:

Află ce poți vizita pe Valea Doftanei, fii turist în țara ta și descoperă beneficiile voucherelor de vacanță Edenred

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.