Setari Cookie-uri

Vacanța de schi în Bansko: de ce merită să vii aici cel puțin o dată pe sezon?

Cu peste 70 de kilometri de pârtii, Bansko este una dintre cele mai importante zone de schi din Bulgaria și Europa de Est. Datorită numeroaselor investiții, această locație din sudul Bulgariei și de lângă granița cu Grecia oferă o infrastructură confortabilă și modernă. Situat la poalele Munților Pirin, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO , Bansko impresionează și prin locația sa unică. Într-o zi senină, schiorii se pot bucura de vedere până la Marea Egee.

De la Bansko poți lua telegondola pe munte. La stația de mijloc există două prime trasee scurte, pârtiile Chalin Valog. Cu toate acestea, pentru a ajunge la majoritatea pârtiilor, schiorii ar trebui să continue să ia gondola. Când se ajunge la stația de munte, numeroși kilometri de pante se deschid spre Todorka (2.746m).

Pentru începători, câteva pante marcate albastru șerpuiesc de-a lungul teleschiului Shiligarnik. Dacă treci la telescaunul Platon din stația sa de munte, ajungi la cel mai înalt punct al zonei de schi la 2.600 de metri. Pe pantele Platon, chiar și începătorii se pot bucura de priveliște și chiar se pot întoarce de la cel mai înalt punct exclusiv pe trasee ușoare până la vale. Există, de asemenea, un parc de distracție pentru toți freestilerii .

Citește și:

Oricine caută o provocare sportivă pe munte și optează pentru o vacanță de schi în Bansko, ar trebui să ia lifturile Banderitza. Acestea duc la niște pârtii moderat dificile pe versanții Todorka. Pârtia Tomba începe la stația de mijloc. Pe 2,5 kilometri - și cu o altă variantă de 1,2 kilometri – se necesită, de asemenea, multe de la profesioniști. Nu e de mirare, la urma urmei, pârtia este numită după schiorul italian Alberto Tomba. Panta este, de asemenea, certificată FIS, astfel încât cursele Cupei Mondiale să aibă loc aici în mod regulat.

Informații utile:

  • Cu 70 km de pârtii, Bansko este cea mai mare zonă de schi din Bulgaria .
  • Bansko este cea mai bine cotată stațiune de schi din Bulgaria .
  • Cu o altitudine cuprinsă între 936 m și 2.600 m , zona de schi este cea mai înaltă din Bulgaria. Diferența de altitudine dintre vale și stațiile de munte este de 1.664 m . Diferența medie de înălțime în stațiunile de schi din Bulgaria este de 940 m . Pârtiile sunt, prin urmare, mai lungi decât media.
  • Adâncimea medie a zăpezii în timpul sezonului este de 171 cm pe munte și 51 cm în vale. Cea mai înzăpezită lună din zona de schi Bansko este martie, cu o adâncime medie de zăpadă de 206 cm pe munte și 70 cm în vale. Acest lucru face din Bansko cea mai fiabilă zonă de schi din Bulgaria .

Bansko are în medie 70 de zile însorite pe sezon. Media pentru această perioadă este de 67 de zile însorite în Bulgaria. Cea mai însorită lună este februarie, cu o medie de 20 de zile. Acest lucru face din stațiunea de schi una dintre cele mai însorite din Bulgaria.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.