Setari Cookie-uri

Idei de vacanță: Glamping în Ras Al Khaimah

Este deja frig afară, straturile de haine se înmulțesc și se strâng bine în jurul nostru și parcă, cu toată agitația din țară, ne-ar prinde bine o scurtă vacanță la căldură.

Să fie aproape de România, că cine știe cum se mai schimbă lucrurile, să fie exotică, să fie accesibilă și relaxată... să fie oare Ras Al Khaimah?

Mulți dintre noi vom avea dificultăți la început cu pronunțarea numelui celui mai nordic emirat din cele 7 care compun EAU, dar asta contează prea puțin. Înseamnă „vârful cortului” și principalele sale atuuri gravitează în jurul naturii. Are zeci de kilometri de plaje cu nisip fin, curate și libere, păduri de magrove, un deșert roșiatic și, surprizător, munți înalți!

Nu are zgârie nori, nu rivalizează cu Dubaiul ci oferă exact o experiență complementară. Este o destinație ideală pentru iubitorii de soare, mare și activități în aer liber, la un preț accesibil comparat cu ceea ce oferă. Aici veți găsi hoteluri cu servicii All Inclusive, amplasate chiar pe plajă, dar și opțiuni mai fistichii de cazare, cum este cazul glampingului ce va fi inaugurat în acesta iarnă pe insula Al Marjan, în Ras Al Khaimah.

Citește și:

Se numește Banan Beach și este este cel mai nou complex tip glamping din Emirate, conceput pentru a oferi o oază de relaxare la malul mării. Glamping-ul este dotat cu căsuțe perfect integrate în peisaj și corturi în stil indian, ca principal punct de atracție pentru familii, are zone pentru grătar, cinematograf în aer liber, dar și locuri mai retrase, special gândite pentru a practica exerciții de mindfulness.

Glamping la malul mării sună într-un fel, mai ales ca Banan Beach are un concept deosebit, prin care va oferi oaspeților posibilitatea de a petrece timp de calitate pe plajă, cu foc de tabără, sesiuni de yoga și wellness și multe alte atracții ce vor oferi bucurie și experiențe memorabile vizitatorilor.

Insula pe care se va deschide acest glamping, Al Marjan (coral, adică), este renumită pentru țărmul său frumos și atmosfera relaxată.

Citește și:

Pentru cei care sunt preocupați de mediu – și ar trebui să fim cam toți – trebuie spus că această nou atracție se aliniază strategiei de dezvoltare turistică sustenabilă a Ras Al Khaimah, care va face din acest emirat liderul regional în turism ecologic până în 2025. Toate elementele de mobilier, corpurile de iluminat, ușile, ferestrele și decorațiunile pentru căsuțe și corturi vor fi realizate manual, de către echipa Banan Beach, folosind materiale reciclate și biodegradabile procurate pe plan local. Conceptul de sustenabilitate a stațiunii se va extinde și asupra facilităților de servit masa, care vor miza pe metode naturale și durabile de gătit, cum ar fi lemnul și cărbunele, în loc de electricitate și gaze.

Un alt aspect important de menționat este că Banan Beach va funcționa în conformitate cu cele mai înalte protocoale de siguranță existente, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea tuturor vizitatorilor.

Citește și:

Noi ne-am făcut deja bagajele și stăm cu ochii pe site-ul lor (www.bananbeach.com) , pentru a afla exact ziua marii inaugurări!

Dacă vi se potrivește acest tip de experiență, ne vedem în Ras Al Khaimah anul viitor!

Cum ajungi în Ras Al Khaimah?

  • Deși perioada optimă pentru a vizita Ras Al Khaimah este octombrie - aprilie, vizitatorii se pot bucura de soare pe tot parcursul anului, relaxa în hoteluri de clasă mondială sau pe plaje curate și pot avea parte de experiențe inedite la Centrul de Aventură Jebel Jais, amplasat pe cel mai înalt vârf montan din Emirate (1.934 metri). Aici, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât la nivelul mării.

Există zboruri zilnice din România, cu o durată de aproximativ 5 ore, iar de la Aeroportul Internațional Dubai transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah se face în doar 45 de minute.

Citește și:

Cele mai importante agenții din piață au lansat deja pachete pe zborurile tip charter din București și Timișoara, iar primele plecări sunt programate în noiembrie, din București.

Diferența de fus orar este de doar o oră.

Toate categoriile de călători, inclusiv cei care au efectuat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, trebuie să dețină un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat înainte de plecarea către Emirate.

În acest moment, Emiratele Arabe Unite sunt pe lista verde pentru România, însă vă recomandăm să verificați condițiile de călătorie în apropiere de data plecării, pe mae.ro

Foto: RAKTDA

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.