Setari Cookie-uri

6 locuri romantice din Romania pentru Ziua Indragostitilor

Daca va doriti sa faceti o surpriza partenerului sau partenerei, sa fugiti intr-o escapada romantica doar voi doi pentru cateva seri si nu stiti unde, noi am pus cap la cap sase dintre cele mai speciale locuri din Romania!

1. Zăbala

În județul Covasna descoperim un loc aproape magic numit satul Zăbala. Acest sat ascunde un conac, un conac rupt din vremuri apuse ce va servi excelent unui weekend romantic. Unitatea de cazare se numeste Zabola Estate și va pune la dispoziție un domeniu impresionant ce îndeamnă la plimbări sub clar de lună sau sub razele blânde ale soarelui de februarie, ce oferă camere foarte spațioase, intime, decorate deosebit de romantic.

Astfel, daca vă doriți o excursie în doi, un weekend al îndrăgostiților, satul Zăbala este un loc minunat și o alegere foarte bună!

2. Sinaia

Sinaia nu este o destinație suprinzătoare pentru nimeni, desigur. Stațiunea de pe Valea Prahovei este întotdeauna ticsită de turiști, însă am hotărât că este o idee bună să fie adaugată în această listă datorită restaurantelor cu mancare deosebită și pârtiilor pe care le pune la dispoziție. Pentru un cuplu ce schiază, pentru amatorii de sporturi extreme, pentru cei care iubesc adrenalina și iubesc sporturile de iarnă, Sinaia este cea mai potrivita variantă din România.

Citește și:

Desigur, nota de romantism nu lipseste deoarece stațiunea pune la dispoziție parcuri superbe, Castelul Peleș și Pelișor și multe alte locuri speciale. Unitățile de cazare în stil vintage sau retro sunt cireașa de pe tort!

locuri romantice romania

cge2010/Shutterstock

3. Snagov

Snagov este o destinație ce se află aproape de capitală, o destinație ce are în centrul atenției Lacul Snagov, de o eleganță deosebiă. Unul dintre cele mai romantice locuri din România, un loc liniștit, unde relaxarea poate atinge cote maxime, Snagov se bucura și de una dintre cele mai frumoase unităti de cazare Country Spa Retreat. Aceasta este ideală pentru un weekend departe de casă! Vă puteți bucura de masaje de relaxare, piscină, un mic dejun delicios și o priveliște de milioane!

Așadar, dacă vă doriti să evadați din zgomotul cotidian, din zidurile orașului, Snagov este o variantă minunată situată numai la 30 de km de capitală!

Citește și:

Locuri romantice Romania

Ionut Petrea/Shutterstock

4. Viscri

În județul Brașov descoperim satul Viscri- un sat turistic, colorat și vesel, un sat cu oameni deosbit de blânzi unde mulți spun că se află “autenticitatea Transilvaniei”. Viscri este cu adevărat o oază de liniște, un loc minunat pentru a petrece câteva zile cu persoana iubită, departe de griji și de probleme. Totodată, acest sat este locul în care mâncarea are un gust aparte, iar noptile au iz de poveste! Unitățile de cazare sunt multe și foarte primitoare, astfel că îndrăgostiții vor avea de unde alege.

Transilvania este un loc superb, un loc de basm, iar dacă vă doriți să îi descoperiți esența, o excursie la Viscri este absolut necesară!

Locuri romantice Romania

David Ionut/Shutterstock

5. Sighișoara

Sighișoara se afla, ca și Sinaia, pe lista multor turiști. Este un loc cunoscut pentru vibrația impresionantă, pentru toate lucrurile minunate pe care le oferă. Chiar dacă este întotdeauna plin ochi de turiști, prin miracol Sighișoara reușeste să rămână linistită și veselă așa cum o cunoaștem cu toții. Plimbările pe aleile pietruite, casele în stil medieval, turnurile aproape copleșitoare, fac din acest mic oraș o opțiune perfecta pentru cuplurile ce își doresc să se deconecteze, ce poate sunt pasionate de istorie sau doar își doresc un oraș retras care să le ofere tot ceea ce au nevoie!

Citește și:

Locuri romantice Romania

cge2010/Shutterstock

6. Delta Dunării

Am lăsat această destinatie la urma tocmai din motivul că Delta Dunării este, cel puțin după părerea noastră, un loc minunat pentru grupurile de prieteni! Așadar, dacă vă doriți și dacă nu vi se pare incomod sau nefiresc, cateva cupluri la un loc pot sărbătorii, într-un alt stil decât “romantic” Ziua Îndrăgostiților! Delta Dunării este natură pură, este un loc în care să îți așezi gândurile, însă fără îndoială este și un loc unde distracția e la ea acasă! Plimbările cu barca și exploratul, mâncărurile delicioase pe bază de pește sunt activitățile din timpul zilei, iar seara se poate transforma într-o petrecere în toată regula cu jocuri de cărti, ping-pong și râsete până dimineață!

Citește și:

O zi a îndrăgostiților ceva mai altfel!

Locuri romantice Romania

Victor Maschek/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.