Setari Cookie-uri

De ce să pleci în vacanță chiar și pe timp de pandemie?

Pandemia ne-a schimbat obiceiurile și în ceea ce privește călătoriile. Îți propunem o perspectivă relaxată, dar și realistă, în articolul următor.

Când suntem întrebați dacă ne gândeam acum mai bine de doi ani că pandemia va modifica atât de multe lucruri, cu siguranță am fi spus că nu. La fel cum nimeni nu se gândea că va dura atât de mult și că va interveni în majoritatea aspectelor vieții noastre, nu doar în câteva dintre ele.

Fie că vorbim despre modul de a ne raporta la jobul din fiecare zi, la familie, la igienă, călătorii, ieșiri în oraș sau obiceiuri de consum, toate sunt acum altfel. Pentru obiceiurile de travel putem fără îndoială să facem o categorie separată. Stând în casă, am simțit nevoia mai mult ca niciodată să ieșim, să vizităm, să plecăm – da, așa facem cu toții - ne dorim ce ne este interzis.

Dacă îți sună cunoscut, să știi că marea majoritate se încadrează la categoria „îmi fac bagajele, îmi iau cardul de vacanță și plec în concediu cum se termină carantina". Doar că o carantină a înlocuit-o pe alta și uite așa ne-am trezit că așteptăm să ne schimbăm viețile, când de fapt încă facem totul exact ca până acum. Dacă ești genul de traveller timid sau precaut, iată că acum lucrurile stau diferit, comparativ cu începutul pandemiei.

Citește și:

Siguranță

Putem călători în condiții de siguranță și legislația actuală chiar obligă fie vaccinarea, fie testarea, fie ambele. Așadar, de la Fontana di Trevi și până la Burj al-Arab, turiștii cu mască sunt în continuare prezenți și, de cele mai multe ori, nu sunt încurcați de o perioadă de carantină obligatorie la destinație.

Un alt argument interesant este că profilaxia este la cel mai înalt nivel de până acum. Atenția și igienizarea, distanțarea socială și circulația separată pe culoarele de acces au devenit elemente cu care ne-am obișnuit. Și dacă ar fi să luăm în considerare și ultimele studii care spun că persoanele care poartă mască ni se par mult mai atractive, este clar că nivelul nostru de precauție și grijă este destul de ridicat pentru a ne putea proteja de coronavirus.

Citește și:

Majoritatea unităților de cazare implementează obligativitatea certificatului verde pentru cei cazați, astfel că lucrurile nu merg într-o direcție de discriminare, ci mai degrabă spre o normalitate.

Libertate de mișcare

Asociem călătoriile și cu aglomerația, fără îndoială. Fotografiile de la monumentele de interes ne induc uneori în eroare pentru că, ajunși la fața locului, nu ai spațiu nici să găsești un cadru comod, nici vorbă de o fotografie în care să nu apară alți vizitatori pe lângă tine. Acum, însă, s-au cam rărit rândurile de turiști și s-ar putea ca aglomerația care îți prelungea timpul de așteptare pentru a intra la muzeu, de exemplu, să nu mai reprezinte o problemă.

În cazul în care zona unde te afli are restricții cu referire la orele de circulație, vei fi anunțat de acest lucru, însă din fericire, până și cei mai plimbăreți dintre exploratori au nevoie de odihnă. Un interval orar concret disponibil pentru a te plimba s-ar putea chiar să te facă mai conștiincios.

Citește și:

Oferte

A spus cineva oferte și discounturi? Fără îndoială că turismul a trecut prin clipe grele la nivel mondial. Indiferent că preferi Elveția, Ecuador sau nu vrei să ieși din România, ofertele din această perioadă s-ar putea să îți salveze o parte destul de consistentă a bugetului, pentru că HoReCa se bucură să aibă un grad cât mai mare de ocupare.

Acesta este genul de situație win-win, în care industria recuperează din pierderi și tu s-ar putea să îți permiți să ajungi în locații pe care le visai de mult, dar pentru care încă ar fi trebuit să economisești dacă nu era pandemia, pentru că nu prindeai în mod normal un discount.

Bineînțeles, este foarte important să te informezi din surse oficiale și aici și la destinație, pentru ca o situație imprevizibilă să nu îți dea bătăi de cap. Un mindset mai relaxat îți va fi de folos în situația puțin probabilă în care va trebui să contramandezi. Totuși, lucrurile trebuie să evolueze, iar situația călătoriilor se modifică mereu. Respectând toate măsurile de siguranță impuse, s-ar putea să ai parte de o vacanță de neuitat în pandemie și să nu riști absolut nimic.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.