Setari Cookie-uri

City break de vis- Destinatii pentru o calatorie de neuitat

Cautati destinatia perfecta pentru un city break in doi, iar toate topurile din online va prezinta variante precum Paris, Venetia sau Barcelona? Sigur, aceste locatii sunt minunate si trebuie vizitate macar o data in viata, insa daca aveti nevoie de idei noi, de destinatii pentru un city break inedit, incarcat de energie buna- ati ajuns unde trebuie!

Destinatii city break

Braga

Nu, nu Praga ci Braga! Braga este un oraș portughez de o frumusețe covârșitoare. Se află în nordul Portugaliei și este cunoscut în întreaga lume pentru moștenirea culturală enormă pe care o deține. Într-un city break în Braga, în câteva zile doar de călătorie puteți vizita câteva dintre numeroasele biserici (orașul fiind faimos și pentru evenimentele religioase, pentru pelerinajele ce iau loc acolo), muzee, fântâni impresionante și arhitectură ce îți taie răsuflarea.
Dacă ajungeți în Braga în preajma Crăciunului sau dacă doriți să petreceți ajunul alături de cetățenii orașului, trebuie să știți că tradiția de a bea vinul Moscatel (un vin portughez) și de a mânca banane încă se păstrează Si poate fi o experiență de 'notat'!

Citește și:

Un city break în Braga, Portugalia poate fi alegerea perfectă pentru un cuplu de aventurieri sau pentru o familie cu un copil. Braga este o destinații flexibilă și are de oferit din toate!

Destinatii city break

Benny Marty/Shutterstock

Genova

Ce oraș! Ce energie aparte poartă Genova! Dacă alegeți această destinație, nu veți regreta deoarece sunt aproape convinsă că veți avea un city break de neuitat.
Genova este un oraș italian și este capitala regiunii Liguria. Oraș portuar cu sute de atracțiilor turistice minunate precum palate, biserici cu o arhitectură impresionantă, muzee superbe, grădini grandioase și desigur un port ce vă poate facilita plimbările pe inserat. Întregul oraș este mai mult decât potrivit pentru un city break reușit mai ales că este locul în care a fost inventat pestoul (pasta de busuioc cu muguri de pin), iar dacă sunteți fani ai bucătăriei italiene sigur vă veți bucura de experiențe culinare.
Iar dacă aveți 4 sau 5 zile la dispoziției, una dintre ele o puteți aloca unei regiuni ca din povești: Cinque Terre. Din Genova, vă puteți urca în tren și într-o oră sunteți într-un basm italian din care nu vreți mai vrea să plecați.

Citește și:

Destinatii city break

Boris Stroujko/Shutterstock

Marsilia

Sudul Franței este un must când vine vorba de călătorii și destinații pentru un city break reușit! Orașul portuar Marsilia are atât de multe de oferit și se pretează impecabil pentru o vacanță în doi, o vacanță romantică.
Există un parc național ce vă pune la dispoziție peisaje de neuitat, apă limpede, cristalină și locuri perfect instagramabile. Acest parc se numește Massif des Calanques și este o poveste, o minune a naturii pe care nu o puteți rata!

Sigur, vă veți bucura de asemenea de bucătăria franceză, de izul aparte al orașului, de Palais Longchamp care vă va surprinde cu arhitectura lui, portul impresionant și locuri precum districtul Le Panier în care vă puteți plimba fără griji, admirând locurile, casele colorate, străzile înguste și romantice, piețele și terasele intime. Ce poate fi oare mai frumos, mai plăcut și mai romantic? Un city break în Marsilia trebuie neapărat luat în considerare- o destinație de vis!

Citește și:

Destinatii city break

S-F/Shutterstock

Bruges

Într-o altă notă, Bruges oferă un altfel de city break! Acest oraș belgian se potrivește pentru un weekend prelungit cu gașca de prieteni, cu familia sau cu persoana iubită. Arhitectura orașului vă taie răsuflarea, iar dacă vremea este de partea voastră, Bruges va fi o experiență pe care veți dori să o retrăiți.
Cosiderat unul dintre cele mai încântătoare orașe ale Europei și supranumit Veneția Nordului, orașul belgian pune la dispoziție relaxare de calitate, plimbări cu barca, fascinantă arhitectură gotică și o istorie impresionantă.
Orașul a fost fondat in secolul al IX-lea de vikingi pe malul unui râu și rămâne până în ziua de astăzi unul dintre cele mai splendida orașe ale Europei nordice.
Veți putea vizita muzee în care stau ascunse colecții superbe, biserici și vă veți bucura de peisaje unice.

Citește și:

Bruges este, de asemenea, o opțiune minunată pentru un city break!

Destinatii city break

Catarina Belova/Shutterstock

Last minute city break

În ceea ce privește city breakurile last minute, două destinații, doua orașe superbe pe care le puteți pune pe listă sunt Roma și Istanbul.
Foarte simplu de ajuns, zboruri multe și diverse, cu varietate de prețuri și dacă sunteți spontani și vreți să plecați de pe o zi pe alta sau de pe o săptămână pe alta, nu veți da greș cu niciuna din aceste variante.

Roma- capitala Italiei, un oraș vibrant, o lume plină de istorie în care zeii guvernează monumentele absolut splendide ce vă așteaptă să le descoperiți.

last minute city break

Vladimir Sazonov/Shutterstock

Istanbul- celebrul oraș al Turciei, atât de aproape de noi și totuși atât de diferit de tot ceea ce știm și tot ceea ce am văzut.

Citește și:

last minute city break

Turkey Photo/Shutterstock

În ambele variante veți descoperi mâncare delicioasă și, doar dacă veți avea noroc vă veți bucura de apusuri ce vă vor rămâne întipărite pe retină, amintiri pe care săe păstrezi în suflet toată viața!

Oferta city break

Pentru oricare dintre destinațiile mai sus menționate puteți găsi oferte foarte bune și prețuri aproape greu de crezut. Astfel, un city break nu va costa cât un sejur de 8 zile, ci va deveni o plăcere, o soluție minunată în care nu veți plăti o groază de bani pentru, totuși, experiențe și locuri atât de frumoase.
Site-uri ce vă pot sta la dispoziție sunt Veltravel.ro sau Aventurescu.ro
Acestea nu vă vor dezamăgi ci vă vor ajuta să creionați o scurtă vacanță atât last minute cât și planificată în avans ce vă va rămâne în suflet pentru totdeauna!

Citește și:

Poza de cover Creative Cat Studio/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.