Setari Cookie-uri

City break în Berlin: top 10 atracții turistice

Faci un tur al capitalei Germaniei și nu știi de unde să începi? Alegerea obiectivelor de vizitat nu este deloc ușoară, căci acest oraș are atât de multe de oferit! Iată zece dintre obiectivele turistice pe care să nu le ratezi.

Vibrantă și plină de energie, capitala Germaniei este un punct de atracție pentru iubitorii de istorie și cunoscătorii de cultură. Berlin este una dintre destinațiile de top din Europa, un oraș cu o istorie lungă și complicată, dar care a reușit să devină o destinație primitoare, ce îmbrățișează diferențele și celebrează diversitatea.

Este un oraș excentric și consonant în același timp, dar un oraș pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în patria lui Goethe. Așadar, dacă urmează să vizitezi Berlinul, iată care sunt cele mai importante obiective pe care să le bifezi.

Bine de știut! Având în vedere contextul epidemiologic actual, înainte de a planifica excursia, este recomandat să te documentezi cu privire la restricțiile impuse pe perioada pandemiei. În acest sens, trebuie să știi că pentru a putea călători în Germania trebuie să prezinți, la intrarea pe teritoriul federal, documente care atestă fie vaccinarea anti-COVID-19, fie vindecarea de COVID-19, fie rezultatul negativ al unui test PCR, a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore. Așadar, după ce achiziționezi biletele de avion, programează-te și pentru efectuarea testului PCR-Covid la pret rezonabil, iar până la momentul plecării nu-ți rămâne decât să te ocupi de bagaj și să-ți stabilești itinerarul.

Citește și:

1. Buncărul lui Hitler

Buncărul lui Hitler, cunoscut și sub numele de Führerbunker, a fost construit în două etape, în anii 1936 și 1944, sub Cancelaria Reichului din Berlin. Acest buncăr subteran a fost locul în care Adolf Hitler și-a petrecut ultimele zile la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi nu a mai rămas mare lucru din buncăr, dar istoria locului poate fi experimentată cel mai bine în cadrul turului ce cuprinde prezentarea Zidului Berlinului.

2. Cartierul Mitte

Cartierul central Mitte este unul dintre cele mai vibrante cartiere și este cunoscut pentru viața de noapte, buticurile chic, restaurantele premiate și cele mai bune cafenele din Berlin. Cartierul Mitte se mândrește cu șase zone: Tiergarten, Wedding, Hansaviertel, Moabit, Gesundbrunnen și, bineînțeles, Mitte propriu-zis. Mitte a fost împărțit între Berlinul de Est și Berlinul de Vest, iar astăzi atrage mulțimi de vizitatori și berlinezi deopotrivă.

Citește și:

3. Târgul Mauerpark

Mauerpark este una dintre cele mai mari și mai aglomerate piețe de antichități din Berlin, în care se vând de toate, de la haine ale designerilor locali, până la CD-uri și cărți de valoare. Târgul este organizat în fiecare duminică, deci dacă te prinde sfârșitul de săptămână în Berlin, ar fi păcat să nu simți cu adevărat pulsul orașului și să vizitezi Mauerpark.

Târgul se bucură de o popularitate foarte mare, mai ales că poți găsi la vânzare discuri rare și haine vintage extrem de interesante. De asemenea, aici are loc o sesiune săptămânală de concerte în aer liber care a devenit extrem de populară: Bearpit Karaoke.

4. Insula Muzeelor

Insula Muzeelor din Berlin reprezintă unul dintre numeroasele puncte de atracție unice ale orașului. Un fel de Louvre berlinez, acest grup impunător de cinci muzee este un punct de atracție incontestabil al peisajului impresionant al orașului. Declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în 1999, Insula Muzeelor prezintă arta și istoria culturală din epoca de piatră până în secolul al XIX-lea.

Citește și:

Neues Museum, unul dintre cele cinci muzee, este renumit ca fiind locul unde se află bustul rafinat, dar controversat, al lui Nefertiti, care a făcut obiectul unor cereri de repatriere în Egipt timp de aproape un secol.

5. Zidul Berlinului

Puține evenimente din istorie au puterea de a emoționa întreaga lume. Dacă ai trăit momentul căderii Zidului Berlinului în 1989, nu ai cum să ratezi vizita acestui simbol istoric. Deși din zidul propriu-zis a mai rămas foarte puțin, moștenirea sa trăiește în imaginație și în locuri precum Checkpoint Charlie, Memorialul Zidului Berlinului și East Side Gallery, cu picturile sale murale colorate.

6. Palatul Charlottenburg

Un rafinat palat baroc, Palatul Charlottenburg evocă măreția de odinioară a familiei regale prusace. Este ideal de vizitat vara, când poți îmbina o plimbare, o sesiune de plajă sau un picnic în parcul luxuriant al palatului cu o vizită a încăperilor regale.

Citește și:

7. Muzeul evreiesc din Berlin

Jüdisches Museum sau Muzeul evreiesc din Berlin prezintă o călătorie revelatoare și emoționantă prin cei 2.000 de ani de istorie a evreilor din Germania, nu doar prin cei 12 ani de oroare nazistă pe care se concentrează adesea astfel de expoziții. Vei descoperi contribuțiile culturale evreiești, tradițiile de sărbători, drumul spre emancipare, personalități remarcabile precum filosoful Moses Mendelssohn și inventatorul de blugi Levi Strauss, precum și destinele oamenilor și familiilor obișnuite.

8. Poarta Brandenburg

Împărați prusaci, apoi Napoleon și Hitler au defilat prin această poartă regală neoclasică a orașului. Din 1989, Poarta Brandenburg a trecut de la un simbol al divizării și opresiunii la simbolul unei Germanii unite. Reperul cu proporții elegante este cel mai bine de vizitat după lăsarea serii, când luminile îmbracă coloanele impunătoare și sculptura Zeiței Victoria într-o strălucire aurie.

Citește și:

9. Potsdamer Platz

În ciuda numelui, Potsdamer Platz nu este de fapt o piață, ci un întreg cartier al orașului, creat în anii 1990 pe un teren care a fost odată despărțit de Zidul Berlinului. Construirea acestui cartier a fost posibilă datorită unei colaborări între cei mai buni arhitecți din lume, acesta fiind considerat un simbol al noului Berlin.

Zona în sine este destul de compactă și poate fi explorată rapid, cu excepția cazului în care dorești să vezi Berlinul de sus, de la Panoramapunkt, sau să afli mai multe despre istoria filmului german la Museum für Film und Fernsehen.

10. Grosser Tiergarten

Grosser Tiergarten este cel mai popular parc din centrul orașului Berlin și este situat chiar în regiunea căreia îi poartă numele. Parcul are o suprafață de 210 hectare, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din Germania.

Citește și:

După reunificarea Berlinului de Est și a Berlinului de Vest, în 1990, cea mai mare parte a împrejurimilor parcului Tiergarten s-a schimbat considerabil. Sub Tiergarten se află un tunel uriaș ce facilitează transportul tramvaielor, autovehiculelor și trenurilor S-Bahn de la nord la sud.

În concluzie, Berlinul este o combinație de farmec și energie, un oraș gata să fascineze pe oricine dorește să se conecteze la cultura sa vibrantă, arhitectura îndrăzneață, petrecerile intense și atmosfera relaxantă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.