Setari Cookie-uri

Cascada Cailor: Legenda unuia dintre cele mai frumoase locuri din Romania

Cascada Cailor este un loc de poveste, un monument al naturii ce pastreaza in intreaga sa energie si frumusete o legenda cruda, o istorie ce i-a dat numele si pe care oamenii si-o amintesc pana in zilele noastre. Unul dintre cele mai pitoresti puncte ale tarii noastre, ne dezvaluie nu numai peisaje minunate ci si magia sa.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din țara noastra- o găsim în apropierea stațiunii Borșa unde o mulțime de turiști aleg să o viziteze în fiecare an nu numai pentru cât de impresioantă este (fiind la o altitudine de 1300 de metri) ci și pentru povestea sa. Legenda Cascadei Cailor îți taie răsuflarea: se spune că Muntele Piatra Rea, datorită pășunilor sale minunate era, de acum multă vreme, un loc în care oamenii alegeau să își țină hergheliile. Zeci poate chiar sute de cai umblau pășunile cu eleganța lor impresionantă, creându-și parcă propriul paradis acolo. Totuși, muntele nu era întotdeauna atât de feeric pe cât ni-l imaginăm deoarece ursul încerca să își găsească pradă printre acei cai, incolțindu-i și îndrumându-i cumva spre prăpastia pe care astăzi o știm sub denumirea de Cascada Cailor.

Citește și:

Într-o noapte în care o furtună mostruoasa a pus stăpânire pe întreg cerul, în care tuna și fulgera, ursul a ieșit din nou înfometat, iar caii fiind speriați de atacul animalului, dar și de zgomotele și luminile puternice ale cerului, au încercat să fugă căzând în prăpastia periculoasă. Oamenii spun că în acea noapte au pierdut undeva la cincisprezece cai, iar în urmă nenorocirii au decis să numească cascada Cascada Cailor. Locul este, fără doar și poate, un loc plin de magie- caii fiind de altfel animale ce inspiră curaj, grație și viteză.

Cascada Cailor

Fotokon/Shutterstock

Curiozitati Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România și foarte mulți turiști mărturisesc că au fost șocați de frumusețea sa.

Citește și:

Primăvara este momentul perfect pentru a vizita Cascada Cailor deoarece debitul apei crește exact în clipă în care îtreagă natură ce îi servește drept suport, revine la viață.

O altă istorisire spune că această cascadă s-ar fi format din lacrimile localnicilor și ale păstorilor atunci când și-au pierdut caii.

Drumul spre Cascada Cailor

Acest monument al naturii este, așa cum spuneam, aproape de stațiunea turistică Borșa, în partea de nord-est a Munților Rodnei. Zona se află la 130 de kilometri de Baia Mare, 160 de kilometri de Cluj Napoca și mai bine de 500 de kilometri de capitală. Deși drumul este lung, majoritatea turiștilor sunt de părere că merită efortul. De altfel, sunt o mulțime de alte activități pe care le puteți face în sejurul vostru. Prețurile cazărilor în zona respective sunt mai mult decât acceptabile, iar din punct de vedere al atracțiilor turistice, împrejurimile vă pun la dispoziție câteva Rezervații superbe (Rezervația Salhoi-Zambroslaviile sau Rezervația Cornu Nedeii ) sau trasee montane- pentru pasionații de natură, sport și drumeții, în Munții Rodnei.

Citește și:

poza cover Iulius Agency/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.