Setari Cookie-uri

Salina Turda, un orasel racoros ideal de vizitat in toiul verii

Nimic nu se compara cu Salina Turda! Aceasta vizita va va schimba complet parerea despre atractiile turistice din Romania, trebuie doar sa incercati. Salina, momentul fabulos ce il reprezinta, va asteapta cu bratele deschise!

Tărâmul plin de poveste din inima Transilvaniei, un loc spectaculos, dintre cele mai vizitate și impresionante saline din întreaga lume. Acest mic orășel din subteran adună mii de vizitatori anual ce vin pentru relaxare, pentru activitățile distractive și în special pentru beneficiile în materie de sănătate. Aerul sărat pe care acest loc minunat îl pune la dispoziția publicului este perfect pentru vindecarea infecțiilor aparatului respirator, benefic pentru copii și pentru adulți. Partea cea mai bună este că acest tratament este însoțit de o stare de bine generală deoarece Salina Turda este amenajată de așa natură încât să îți iei gândul de la probleme și să te bucuri de o zi cât se poate de relaxantă.

Atractii Salina Turda

Salina Turda oferă vizitatorilor tot felul de activități interesante. Începând de la bowling sau minigolf, turiștii se pot bucura de plimbările pe lac, cu barca, de biliard cu prietenii sau o vizită la Mina Ghizela. Câteva magazine vă așteaptă să le explorați, mesele de ping pong vă stau la dispoziție și întreaga Salină este pregătită să vă primească și să vă transforme sejurul într-unul excepțional!

Citește și:

Tarife Salina Turda

În ceea ce privește tarifele, adulții plătesc de luni până vineri 50 de lei (30 de lei în cazul pensionarilor sau elevilor) și în weekend sau în zilele de sărbătoare 60 de lei. Dacă doriți să explorați toate posibilitățile, minele și sălile pe care acest loc fabulos le găzduiește puteți obține informații foarte utile chiar de pe site-ul lor, salinaturda.eu

Curiozitati despre Salina Turda

Sarea din mină ar fi suficientă pentru a asigura întreaga lume timp de peste 50 de ani!

Mina Rudolf este cea mai spectaculoasă parte a salinei fiind dotată cu tot felul de atracții precum terenurile de sport, Roata panoramică sau locuri de joacă pentru copii.

Puritatea sării din Salină Turda este 99% și se pare că locul găzduiește peste 40 de milioane de tone de sare.

Citește și:

Salina Turda are peste 120 de m adâncime și aduna peste 600 de mii de vizitatori anual.

Temperatura în mină nu se ridică niciodată peste 16 grade celsius.

Dacă vreodată drumul vă aduce în apropierea Salinei Turda, nu ezitați să îi faceți o vizită. Pe lângă timpul de calitate pe care îl veți petrece alături de familie, de copii sau prieteni bucurându-vă de un joc distractiv sau o vizită remarcabilă în sălile și minele spectaculoase, Salina Turda vă ajută să vă mențineți sănătoși, aerul vă eliberează căile respiratorii, iar dacă vă confruntați cu o răceală sau gripă urâtă puteți încerca oricând și acest tratament alternativ.

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.