Setari Cookie-uri

Cum să te pregătești pentru o excursie cu caiacul? Accesorii sport alese de experții de la Sportano.ro

Vara ne oferă oportunități minunate când vine vorba despre activități în aer liber. Unii aleg să facă trasee cu bicicleta, alții aleg să facă trasee la pas, dar din ce în ce mai mulți români aleg excursiile cu caiacul. Sunt multe locuri în care se poate practica acest tip de activitate, unele dintre aceste locuri fiind de o frumusețe rară.

Oricât ar suna de frumos, caiacul este o activitate care trebuie luată în serios atunci când vorbim de pregătire și echipament. Dacă vrei să practici acest sport, ar fi bine să iei în considerare sfaturile din rândurile următoare.

Ce să faci înainte de a pleca într-o excursie cu caiacul?

Experții Sportano spun că e de preferat să iei cel puțin o lecție de caiac înainte de a te urca singur într-unul. Poate ai impresia că nu e foarte greu, pentru că doar nu e atât de greu să vâslești, nu? Într-adevăr, nu vâslitul e problema, ci faptul că, în lipsa unei pregătiri adecvate, e posibil să te învârți în cerc primele câteva zeci de minute. Lecțiile luate înainte îți vor salva o mulțime de timp, pe care l-ai fi folosit să înveți să vâslești sau să îți revii dintr-o răsturnare.

Citește și:

Încă un lucru ce trebuie făcut înainte de a pleca într-o excursie cu caiacul este să te asiguri că ai echipamentul corespunzător. Dacă nu ai încă echipament, caută unul într-un magazin de articole sportive. Reține: nu trebuie să te echipezi pentru vremea de afară, ci pentru apă. Cu toate că afară este foarte cald, temperatura apei este mult mai mică, așa că trebuie să porți haine potrivite pentru apă.

Ce accesorii nu ar trebui să îți lipsească atunci când mergi în excursie cu caiacul?

Prima recomandare a experților este să porți un accesoriu pentru flotabilitate, indiferent dacă ești începător sau nu. Optează pentru o vestă de la O’Neill sau pentru o jiletcă de la Jobe și asigură-te că nu vei fi în pericol, dacă vei ajunge în apă.

Citește și:

Casca ar trebui să fie prezentă pe cap, asta mai ales dacă traseul pe care l-ai ales e pe lângă stânci sau pe o apă rapidă.

Costumul de scafandru este esențial pentru că îți va menține o temperatură constantă a corpului, chiar dacă vei cădea în apă rece.

O pereche de mănuși te va ajuta să nu îți înghețe mâinile la contactul cu apa sau cu vântul. În plus, folosind mănuși, vei avea o priză mai bună pentru padelă.

Nu în ultimul rând, adu-ți o pereche de haine de schimb. Poate nu te vei uda atât de tare, dar întotdeauna e o idee bună să aduci o pereche de haine uscate cu tine.

De unde poți să iei tot ce îți trebuie pentru practicarea caiacului?

Un magazin de articole sportive, cum este Sportano reprezintă soluția ideală. Aici găsești absolut toate lucrurile de care ai nevoie pentru practicarea caiacului, dar și a altor sporturi. Spre exemplu, în cazul în care dorești să practici caiacul în tandem, poți opta pentru un caiac de 2 persoane de la Viamare. Sau în cazul în care ești în căutarea unui rucsac impermeabil, poți lua unul cu o capacitate de 20 de litri de la Aqua Marina.

Citește și:

Nu ai cum să transporți un caiac? Nicio problemă! Alege un caiac gonflabil de la Pure4Fun care încape într-o geantă și uită de problema cu spațiul de transport.

Ce îți oferă un magazin multimarcă modern de articole sportive?

Să începem cu faptul că ai totul în același loc. Indiferent dacă practici tenis de câmp, fotbal, sporturi de iarnă sau îți plac plimbările cu caiacul, un magazin de articole sportive îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie la o distanță de câteva clickuri.

Să continuăm cu opțiunile referitoare la branduri. Magazinul are disponibile articole de la cele mai renumite mărci din lumea sporturilor. Chiar dacă ești profesionist sau de abia îți începi aventura sportivă, cu siguranță la Sportano vei găsi ce cauți.

Citește și:

Să nu uităm de durata de efectuare a comenzii. Doar 6 pași te despart de produsul dorit: adăugarea produselor în coș, selectarea metodei de livrare și introducerea adresei de livrare, selectarea metodei de plată, achitarea comenzii, monitorizarea stadiului în care se află comanda și livrarea. Ca timp, comenzile sunt expediate în decurs de 24 de ore din momentul procesării plății în zilele lucrătoare.

foto Stock.Adobe.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.