Setari Cookie-uri

Valenii de munte, orasul din Prahova pe care orice roman ar trebui sa-l viziteze macar o data

Valenii de munte este un orasel din Prahova pe care multi turisti il ignora, insa frumusetea sa va poate surprinde! Daca sunteti pregatiti pentru o doza de istorie a acestei tari minunate, urmariti articolul in continuare.

Valenii de munte, Prahova

Vălenii de munte este un oraș pe care dacă nu ați făcut-o deja trebuie să il treceți pe Bucket List. Situat în județul Prahova și ușor de localizat, Vălenii de munte nu este doar un mic orășel montan, ci o urmă de istorie, o zonă plină de amintiri ale unor oameni importanti țării noastre. Aici a fost reședința lui Nicolae Iorga și conform cercetărilor arheologice, această zonă numită Valea Teleajenului a găzduit oameni în sânul său încă din Paleolitic.
Așadar, nu e de mirare că Vălenii de munte este un oraș din ce în ce mai iubit de români, dar și de turiști străini.

Atractii Valenii de munte

În Vălenii de munte ce a trecut de-a lungul vremii prin atât de multe schimbări: de la reședință de județ, târg, vamă și câte alte întrebuințări, acum puteți poposi și admira câteva muzee foarte interesante și monumente naturale care vă vor lăsa cu gura căscată! Începând cu Muzeul Memorial Nicolae Iorga căruia sute de vizitatori îi trec pragul anual până la Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului.
Muzeul de Etnografie a fost un proiect ce a prins contur acum mai bine de 20 de ani și este una dintre cele mai căutate atracții turistice din orașul Vălenii de munte. Muzeul este amplasat în sediul clădirii anexe a Școlii de misionare pe care însăși savantul Nicolae Iorga a înființat-o acum un secol. Așadar, dacă vreți să vă bucurați de o istorie plină de culoare, de tradiții și dacă vă doriți să aflați mai multe despre Valea Teleajenului faceți o vizită acestui muzeu impresionant.
În ceea ce privește programul, Muzeul Memorial își are porțile deschise până la ora 17:00, iar Muzeul de Etnografie până la ora 18:30. Astfel, vizita în mijlocul verii este ideală! Dacă vreți să vă feriți de soarele puternic, ce alt lucru mai bun de făcut decât una din aceste vizite pe care, suntem convinși, că le veți păstra în amintire mult timp de acum încolo.

Citește și:

Vălenii de munte este o destinație perfectă pentru familiile cu copii deoarece cei mici pot învăța lucruri noi și se pot bucura de frumusețea țării noastre. Pe lângă aceste două atracții, turiștii pot vizita Muzeul de Artă Religioasă sau Castelul Filipescu Kretzulescu, iar pentru pasionații de natură, de aer curat și de frumos, rezervația Piatra Verde vă stă la dispoziție și este pregătită să vă facă vacanța mai frumoasă.
Turiștii pot poposi la Piatra Verde pur și simplu pentru a o admira sau, cei mai curajoși și împătimiții de aventură, pot merge într-un Cycling Tour de câteva ore ce trece prin Vălenii de munte, Teișani, urcând ulterior la Piatra Verde. Totul este la un google search distanță, iar voi vă puteți alătura acestei călătorii minunate prin zonele cele mai frumoase ale României.

Citește și:

Cazare Valenii de munte

Pe Booking.com puteți găsi numeroase unități de cazare pentru toate gusturile și pentru toate bugetele. Printre recomandările noastre se află Hotel Afrodita.
Acest hotel de 4 stele este printre preferințele turiștilor, având review-uri foarte bune. Hotelul pune la dispoziție oaspeților o terasă spațioasă, un bar și un restaurant, iar rezervarea camerelor poate fi însoțită de un mic dejun tip bufet în incinta cazării.

Pensiunea Dely Cios este o altă unitate de cazare din Vălenii de munte foarte recomandată. Ca o alternativă pentru hotelul Afrodita, pensiunea oferă clienților tot felul de facilități precum o grădină cu terasă, loc special pentru grătar și camere curate și spațioase.

Oricare dintre acestea două este o opțiune foarte bună de cazare, însă știm că zona este împânzită de pensiuni și case de vacanță ce pot fi pe gustul și dorințele oricui, așadar nu ezitați să căutați cazarea perfectă pentru voi!

Citește și:

cover photo by David Ionut/ Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.