Setari Cookie-uri

5 destinații de vacanță recomandate pentru un sejur romantic

Clipele petrecute alături de persoana iubită sunt și mai frumoase atunci când plecați împreună peste mări și țări, într-un sejur romantic.

Dacă te pregătești pentru o vacanță în doi sau o escapadă de weekend, îți prezentăm câteva sugestii, ca să alegi cele mai atractive destinații.

Nessebar

Bulgaria este aproape, iar litoralul vecinilor noștri reprezintă o destinație turistică populară pentru români. Cu siguranță că ai vizitat Balcic, Albena sau Nisipurile de Aur. Însă pentru un sejur romantic cel mai potrivit loc este minunatul port Nessebar, situat la 30 km nord de Burgas și la doar 5 km de Sunny Beach.

Cele mai romantice plimbări le veți face în orașul vechi, situat în zona peninsulară. Clădirile și monumentele de aici au fost incluse în patrimoniul cultural mondial UNESCO și impresionează prin diversitate, culori, stiluri și amintiri din vremuri străvechi. Numit și orașul celor 40 de biserici, Nessebar este ca o călătorie în timp, printre sunete și amintiri, iar un sejur în doi pe malul Mării Negre este cu adevărat special.

Citește și:

Belek

Dintre zeci de stațiuni și orașe turistice, o vacanță romantică în Turcia are destinația Belek, simbolul luxului și al rafinamentului de pe coasta sudică a Mediteranei. La doar 44 de kilometri de Antalya veți găsi un paradis la malul mării, cu hoteluri elegante, plaje exotice, restaurante gourmet, cluburi, terenuri de golf, centre de spa și wellness.

Cea mai bună alegere este un sejur Belek all inclusive, ca să aveți tot confortul și să vă petreceți timpul la piscină, în croaziere sau excursii la cascadele și rezervațiile naturale din zonă sau la vestigiile antice aflate în apropiere.

Santorini

Preferați Grecia? Vă așteaptă cele mai frumoase apusuri de soare, în celebra insulă grecească Santorini, locul vacanțelor romantice. Perla Cicladelor, una dintre stațiunile celebre din Marea Egee îi întâmpină pe îndrăgostiți cu o atmosferă unică, de vacanță, aventură și relaxare.

Citește și:

Casele-peșteri răsfirate pe malurile stâncoase, arhitectura mediteraneană, bisericile și mănăstirile străvechi, satele și portul pescăresc, frumusețea peisajelor marine, rafinamentul preparatelor culinare - toate acestea fac din Santorini o destinație ideală pentru un sejur romantic.

Tenerife

Insula Primăverii veșnice reprezintă o atracție turistică pentru cupluri, deoarece oferă vacanțe exotice la doar câteva ore de zbor din România. Aflată în Arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, Tenerife este un loc fascinant, cu plaje tropicale, relief vulcanic, natură luxuriantă, agrement nautic, distracție și relaxare.

Aici este vreme de plajă aproape tot anul, așa că îndrăgostiții pot pleca într-o călătorie romantică nu doar vara, ci și primăvara sau toamna. Au la dispoziție hoteluri de lux, resorturi all inclusive, dar și bungalow-uri elegante sau vile cu jacuzzi pe terasă.

Citește și:

Hurghada

Vacanța romantică are accente de aventură exotică atunci când destinația de concediu este Egipt. Țara Faraonilor este cu adevărat fascinantă, prin istoria sa unică, monumentele și vestigiile din antichitate. Plajele de la Marea Roșie, cartierele vechi cu bazaruri, căsuțe și minarete, cafenelele colorate și plimbările pe cămile sunt atracții turistice în Hurghada, stațiunea preferată de cuplurile de îndrăgostiți din toată lumea.

Inspirați-vă din sugestiile prezentate și alegeți destinații de vacanță pentru sejururi romantice, perfecte pentru concediul în doi, la mare și la soare.

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.