Setari Cookie-uri

5 locuri inedite de vacanță pentru 2023

Descoperă cinci destinații inedite și autentice pentru vacanțele din anul 2023 ===▷▷▷

Este posibil ca pandemia să fi schimbat ceva și în modul în care călătorim. În mod clar, tendința este către călătoriile și vacanțele petrecute în natură. Asta este bine, pentru că există locuri inedite, care oferă posibilitatea de a te bucura de aer liber și peisaje naturale. Nevoia de natură, de verdeață și de activități în aer liber reprezintă un motiv esențial ce determină oamenii să călătorească, mai ales dacă trăiești zi de zi „închis” în oraș.

Dorința de bunăstare este, de asemenea, menționată pe scară largă. După o perioadă de criză în sănătate, călătorul vrea să aibă grijă de sine, de trupul și de mintea lui. Ne dorim să fim senini, într-un mediu calm și sănătos. Iată, așadar, cinci locuri inedite și autentice care te aduc mai aproape de natură.

Citește și:

Scoţia - Borders sau echilibrul potrivit

În umbra renumitei regiuni Highland, Borders este o zonă plasată discret în apropiere de Edinburgh și Glasgow și de granița cu Anglia. Vei găsi aici o natură vastă și intensă, formată din păduri cu arbori seculari, dealuri și râuri, vestigii istorice datând din Imperiul Roman (Zidul lui Hadrian este aici) și două orașe atractive (Edinburgh și Glasgow), la care poți ajunge ușor cu trenul.

Și dacă tot ai ajuns aici, nu uita să deguști o porție bună de muschi wellington și un pahar de scotch, care până la urmă este băutura lor tradițională.

Finlanda - țara contrastelor izbitoare

Finlanda este considerată cea mai fericită țară din lume, dar acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui vizitată. Este cu adevărat o țară a contrastelor. În lunile de vară, soarele nu apune deloc, în cele mai nordice regiuni ale țării, de unde și porecla „Țara Soarelui de la Miezul Nopții”. Iarna, se întâmplă invers și soarele dispare luni de zile. Această perioadă, numită „kaamos”, nu este, totuși, complet întunecată. Zăpada, luna și stelele strălucitoare și, cu puțin noroc, colorata auroră nordică alcătuiesc un peisaj nocturn surprinzător de luminos și magic.

Citește și:

Pentru a experimenta pe deplin aceste două extreme, dormi într-o cabană de lemn sau de sticlă, înconjurat de natură. Vei putea sta confortabil, la căldură, pentru a admira cerul nopții și poate chiar aurora boreală.

Algeria - întoarcere la Tassili n'Ajjer

După revenirea Algerului pe scena turistică, în urmă cu cinci ani, sudul Algeriei își sărbătorește, în sfârșit, revenirea printre țările preferate de călătorii din toată lumea. Această parte a Saharei - fără îndoială, una dintre cele mai frumoase zone deșertice de pe planetă - a devenit din nou accesibilă călătorilor străini.

La imensitatea pădurilor de stânci negre și dune aurii, se adaugă intimitatea oazei Djanet, centrul ținutului tuaregilor, precum și Erg Admer, care păstrează urme ale activității umane preistorice. Bivuacurile de sub Calea Lactee, cocoțate într-un cer de puritate uitată, adaugă o altă dimensiune acestei călătorii rare.

Citește și:

Scandinavia - tripticul verde

Multă vreme, țările scandinave au demonstrat eficiența sobrietății, fie în ceea ce privește designul, fie în ecologie. Astăzi, acest spirit se extinde și asupra gastronomiei, arhitecturii interesante și chiar modei.

Cel mai bun mod de a te convinge de acest lucru este să conectezi trei capitale - Stockholm, Copenhaga, Oslo - o poți face ușor, cu trenul și cu feribotul. Este oportunitatea ideală de a experimenta pe deplin puterea naturii nordice, cea a fiordurilor, a vârfurilor semețe și a pădurilor care influențează fiecare detaliu al culturilor scandinave.

Indonezia - perlele din Raja Ampat

Arhipelagul Raja Ampat (al celor Patru Regi), din apropiere de Papua de Vest, a fost mult timp un secret bine păstrat pentru pasionații de scufundări. În inima Triunghiului de Corali, zona găzduiește cea mai mare diversitate marină de pe planetă - 75% dintre specii descoperite sunt prezente aici. Greu de accesat (aproape opt ore de călătorie din Bali), aceste mii de insulițe acoperite cu junglă, te vor face să te simți ca și cum ai ajuns la capătul lumii.

Citește și:

Fiecare călătorie este o aventură în sine. Fiecare călător are propria viziune și propriile dorințe sau preferințe. Ce rămâne constant este capacitatea de a te bucura pe deplin de fiecare aventură pe care viața ți-o oferă, chiar dacă ea te duce… la capătul Pământului.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.