Setari Cookie-uri

City break european: Unde fugim în vara aceasta? TOP DESTINAȚII DE VACANȚĂ

Paris, Barcelona, Praga? Orașele europene sunt alegerile perfecte pentru un city break și există câte un oraș pentru preferințele și personalitate fiecăruia. De foarte multe ori, aceste excursii pot fi un cadou foarte bun de aniversare, un motiv de distracție cu prietenele, sau chiar și un loc special pentru câteva seri romantice de neuitat. Printre avantajele acestui timp de vacanță se numără durata mică a călătoriei cu avionul, în general sub 3 ore, ofertele și pachetele promoționale. Astăzi, vă prezentăm cele mai populare destinații pentru micile escapade.

1. City break Paris

Un brunch pe malul Senei, o vizită la Luvru și o plimbare romantică în jurul Turnului Eiffel sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți încerca în Capitala Dragostei. Un oraș emblematic al Europei, Paris nu este doar un simbol al poveștilor de iubire, este, de asemenea, capitala modei, capitala culturii și a diversității, care a găzduit de-a lungul timpului cei mai mari gânditori, inventatori și oameni politici. Palatul Versailles ne poartă în timp în timpul dinastiei regale, iar Arcul de Triumf ne amintește de Revoluția Franceză, un eveniment care a avut un impact mondial. Montmartre și Sacré Coeur sunt alte două obiective de neratat. Si cum am putea să o ratam pe maiestoasă doamnă, care domnește peste Paris, celebra catedrală Notre Dame? Momentan aflată în reabilitare după inceditul devastator din 2019, dar care se va redeschide pentru accesul publicului începând cu 2024.

Citește și:

2. City break Roma

Pizza, tiramisu, paste și gelato. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le asociem culinar cu Italia. Și unde le poți încerca într-un mod autentic dacă nu la Roma? Roma nu oferă doar un rai culinar pentru orice gurmand adevărat, dar se prezintă în fața turiștilor cu toată istoria ei de peste 2000 de ani: Colosseumul, Pantheonul și Forumul roman care ne teleportează în perioada Imperiului Roman sunt însoțite în peisajul Romei de emblematicele fântâni arteziene, precum faimoasa Fontana Di Trevi, o capedoperă barocă, Fontana dei Quattro Fiumi și Fontana delle Naiadi. Inedit la Roma este că inima capitalei Italiei se află orașul-stat Vatican. Cu aerul misterios, rigurozitatea obiceiurilor religioase și o istorie pe alocuri plină de dramă, Vaticanul este un punct turistic de neratat dacă ajungeți la Roma.

Citește și:

3. City break Barcelona

Barcelona este un oraș veșnic tânăr cu o arhitectură superbă și nonconformistă. Locul de naștere al stilul Modernism și al clădirilor semnate de Gaudi, precum La Sagrada Familia, cel mai vizitat monument din Spania, La Pedrera și faimoasa Casa Battlo, Barcelona oferă un aer proaspăt oricărei vacanțe. Pe lângă aceste locuri faimoase, Barcelona mai prezintă și monumente mai vechi, din secolele XIV și XV, în splendidul stil gotic. Palatul Muzicii Catalane, Parcul Guell și Piața San Josep sunt alte câteva locuri care portretizează cel mai bine diversitatea și frumusețea orașului iberic. Pentru iubitorii de fotbal, stadionul Spotify Camp Nou, casa echipei FC Barcelona, nu trebuie ratat în excursia din Barcelona. Chiar și simplele plimbări pe străzile orașului lasă impresia că vizitezi un muzeu viu.

Citește și:

4. City break Istanbul

Supranumit și Poarta Orientului, Istanbul este puntea de conexiune între Europa și Asia Mică. Întâlnirea influențelor europene cu spiritul oriental face din acest oraș un spațiu eclectic, din punct de vedere culinar și cultural. Hagia Sofia și Moscheea Albastră îți vor tăia respirația, în timp ce Marele Bazar te va ului cu ofertele sale și te va ispiti să-ți golești buzunarele la tarabele comercianților. Bazarul de Mirodenii te va învălui în mirosuri exotice și îți va prezenta delicii greu de găsit: rahatul turcesc cu ciocolată sau fistic, curmale umplute, fistic prăjit cu susan. Șofranul, cel mai scump condiment din lume, poate fi găsit tot aici în toate cele 3 soiuri ale sale: iranian, indian și, bineînțeles, turcesc. Fie că vrei doar să te bucuri de bunătăți și să te plimbi prin oraș, fie că vrei să îți alegi câteva piese noi pentru garderobă, Istanbul îți poate îndeplini toate dorințele.

Citește și:

5. City break Praga

Deși Praga nu este prima variantă atunci când plănuim un city break european, capitala Republicii Cehe ne oferă ocazia să vedem împletirea perfectă între modern și medieval. Podul Carol cu cele 32 de statui care păzesc trecerea peste râul Vlatva a fost cea mai importantă cale de comunicare între cetatea Praga, Orașul Vechi și alte zone adiacente. Silueta Castelului Praga domnește deasupra întregului oraș, fiind cel mai mare castel european cu peste 700 de camere și vitralii maiestoase. De neratat este și Catedrala St. Vitus sau Grădina Zoologică din Praga, una dintre cele mai prestigioase din lume. Statuia lui Franz Kafka este un monument strălucitor, o piesă impresionată a artei moderne, având 11 metri înălțime. Este construită din bucăți oglindite care se mișcă constant într-un proces de metamorfoză, alinierea perfectă formând chipul faimosului scriitor. Un alt monument exemplar pentru măiestria meșterilor cehi este ceasul din vechia primărie a orașului, Ceasul Astronomic.

Citește și:

6. City break Veneția

Ne întoarcem în Italia, de această dată în Veneția. Este de departe cel mai fragil oraș european, care riscă să fie inundat odată cu creșterea nivelului mondial al apelor. Această soartă nefericită, îl face prioritar pe lista de vizitat a multor turiști, Pe lângă canalele pline de gondolieri și faimosul Carnaval de la Veneția, acest oraș italian oferă și alte surprize inedite. Una dintre acestea este Muzeul Sticlei de Murano, renumită pentru eleganța și frumusețea sa, folosită în bijuterii, obiecte de decor și capodopere artistice și a cărei tradiție este transmisă din tată-n fiu. Colecția Peggy Guggenheim este una dintre cele mai importante colecții private de artă din lume, strângând într-un singur loc opere suprarealiste sau reprezentate ale expresionismului abstract și ale cubismului, purtând semnătura artiștilor Mondrian, Dalí, Pollock și Picasso.

Citește și:

7. City break Viena

Viena, aflată la o aruncătură de băț față de România, devine foarte ușor o destinație perfectă pentru un city break de weekend. Călătoria cu avionul durează doar o oră jumătate! Capitala austriacă este unul dintre cele mai importante centre culturale ale continentului, având un număr infinit de muzee, concerte și spectacole. Palatul Schönbrunn, Muzeul de Istoria Artei și Muzeul de Artă aplicată sunt doar câteva dintre obiectivele care strâng mii de turiști săptămânal. La fel ca și Praga, Viena pune la dispoziția publicului o grădină zoologică prestigioasă. Te poți bucura de oraș și fără să vizitezi aceste atracții turistice. Viena poate fi un oraș foarte romantic, perfect pentru plimbări sub clar de mână, lucru dovedit și de faimosul film „Înainte de răsărit”.

8. City break Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai fresh, pline de viață și tinere orașe de pe această listă. Centru studențesc, plin de oameni veniți din toate colțurile lumii, portul olandez este un oraș care nu doarme niciodată. Pe lângă cluburile și localurile extrem de vesele, Amsterdam găzduiește casa Annei Frank și Muzeul Van Gogh pentru iubitorii de istorie și artă. Cartierul Jordaan cu aleile înguste, canalele umbrite și casele din secolul al XVII-lea este locul perfect pentru plimbările dintr-o după-amiază de concediu. Aleile sunt împânzite cu magazine de specialitate, buticuri chic, magazine de designer și o multitudine de cafenele. Pentru cei mai îndrăzneți, Cartierul Roșu poate fi un obiectiv de neratat pe timpul vizitei în Amsterdam.

9. City break Milano

La finalul listei de destinații de vacanță, ne mai oprim încă o dată în Italia. De data aceasta vorbim de Milano, capitala modei, al stilului și eleganței europene. Cel mai important reper al orașului este Domul din Milano și piața din fața acestuia, fiind cea de-a treia clădire bisericească ca mărime din Italia și o operă unică a stilului gotic italian. De la stilul gotic ne mutăm către frumusețea Belle Epoque și a stilului Art Nouveau: Galeria Vittorio Emanuele II, cu acoperișul său din sticlă. Este unul dintre cele mai faimoase centre comerciale din lume, cu magazine de designer și numeroase cafenele și restaurante. Castelul Sforzesco, o construcție splendidă de cărămidă roșie și casa a dinastei Sforza care a condus Milanul în perioada renascentistă, este un alt obiectiv de neratat atunci când te afli în Milan.

Partea cea mai frumoasă în alegerea unei minivacanțe în unul dintre marile orașe ale Europei este că poate fi realizată indiferent de anotimp, oferind activități, experiențe și atracții inedite pe toată durata anului!

Chiar dacă v-ați finalizat planurile de concediu în această vară, sperăm ca lista noastră să vă inspire pentru planurile din viitorul apropiat.

sursă foto: CastecoDesign / shutterstock, Piața San Marco, Veneția

Vizionare placuta


Raluca este absolventă a Literelor bucureștene.


Scrie și editează texte, iar uneori mai exersează câte o limbă străină cu speranța că într-o zi se va putea numi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.