Setari Cookie-uri

ATV - moda, senzatii tari si controverse

ATV-urile (all terrain vehicle) au fost "inventate" in anul 1960 in Statele Unite ale Americii. Cunoscute in Australia si noua Zeelenda sub numele de Quads, aceste masinute simpatice, puternice si destul de stabile au reusit sa cucereasca Romania in doar cativa ani. Nu mai exista statiune in care sa nu gasiti ATV-uri de inchiriat iar statisticile releva faptul ca in 2007 s-au vandut peste 10.000 de astfel de masinute in Romania - cu peste 50% mai multe decat in 2006.

ATV-urile (all terrain vehicle) au fost “inventate” in anul 1960 in Statele Unite ale Americii. Cunoscute in Australia si noua Zeelenda sub numele de Quads, aceste masinute simpatice, puternice si destul de stabile au reusit sa cucereasca Romania in doar cativa ani. Nu mai exista statiune in care sa nu gasiti ATV-uri de inchiriat iar statisticile releva faptul ca in 2007 s-au vandut peste 10.000 de astfel de masinute in Romania - cu peste 50% mai multe decat in 2006.

Au aparut mai intai in tatiunile de la malul marii. Oamenii le inchiriau pentru o ora, doua si gata. In doar cateva luni s-au raspandit prin paduri si munti. In Romania exista la ora actuala fan-cluburi care practica offroad-ul cu ATV-urile pe care, neo-zeelandezii le folosesc cu precadere in agricultura. Mai nou, masinutele trasnite au invadat si centrul oraselor mari. Chiar daca nu pot prinde o viteza comparabila cu cea a motocicletelor sau cu cea a masinilor, ATV-urile se bucura de cateva atuuri: sunt ieftine, consuma putin, au o stabilitate destul de mare si fac fata cu brio conditiilor de drum nefavorabile. In plus ofera o alternativa excelenta turistilor insetati de adrenalina. Iata aici cam ce puteti face cu un ATV.

Un alt avantaj al ATV-urilor il reprezinta posibilitatea modificarii lor. Astfel, foarte multe vehicule de acest gen pot fi transformate in snowmobile prin inlocuirea rotilor cu dispozitive speciale sau cu senile.

Pretul distractiei

Daca pana de curand ATV-urile erau inchiriate pentru cateva ore din centre speciale sau de la receptia vreunei pensiuni, in ultimul timp din ce in ce mai multi romani isi cumpara o astfel de motocicleta pe trei, patru sau sase roti pentru “acasa”. Preturile ATV-urilor incep de undeva de la 2500 de euro - cele mai ieftine, dar pot ajunge si pana la 15.000, 16.000 de euro. Daca clientul doreste alte extraoptiuni - cum ar fi lumini speciale, kituri de inaltare, cauciucuri de off road sau diverse bare de protectie - pretul creste considerabil. Pe de alta parte, daca doriti sa conduceti un ATV, vestea buna este ca aveti nevoie doar de permisul de conducere categoria B.

Pentru a inchiria un ATV va trebui sa scoateti din buzunar intre 50 si 150 de lei pe ora. Depinde foarte mult de unde anume il inchiriati, ce fel de ATV este si in ce zi din saptamana doriti va plimbati. Spre exemplu, in statiunile de pe Valea Prahovei preturile pentru ATV-uri pot fi negociate in timpul saptamanii dar devin foarte fixe in weekend cand cererea creste.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.