Setari Cookie-uri

Busteni - Predeal

Busteni - Cabana Gura Diham - Cabana Poana Izvoarelor - Cabana Diham - Predeal

Busteni - Cabana Gura Diham - Cabana Poana Izvoarelor - Cabana Diham - Predeal

Traseu practicabil tot timpul anului

Marcaj:

- banda rosie Busteni - cab. Poiana Izvoarelor: 2 - 2 1/2 ore.
- cruce albastra apoi punct rosu cab. Poiana Izvoarelor - Cabana Diham 40-– 50 min.
- punct rosu cab. Diham - Predeal 2 1/2 -3 ore.

Din Gara Busteni pana la Cabana Gura Diham drumul dureaza 1 1/2. De aici poteca urca prin poiana de la marginea padurii. Dupa circa 15 minute de urcat se ajunge la o ramificatie de drumuri (la dreapta spre cab. Diham prin Saua Baiului - marcaj triunghi albastru) traseul banda rosie continuand la stanga. Urmand traseul marcat (prin padure) se ajunge la cabana Poiana Izvoarelor (1455m). De aici cam in 10 minute se ajunge in creasta Dihamului. Aici daca stai putin sa te bucuri de panorama vei observa vf. Baiului, orasul Busteni, vf. Galma Mare si Poiana Costilei, abruptul nordic al Costilei, muntele Moraru cu Coltii Morarului.

Citește și:

Se continua la dreapta pe acest drum si imediat se iese in poiana din Curmatura Armasarilor. Se continua coborasul usor de-a coasta prin pasunile de pe partea nordica a Dihamului ajungand dupa cateva minute la cabana Diham(1320m).

De la cabana Diham se cobora usor pe sub poalele padurii si prin marginea unei largi poieni, Poiana Frasinetului. Dupa aproximativ 15 minute de la cabana se paraseste drumul care se continua in lungul poienii si se coboara direct la dreapta prin padure, se traverseaza pe pod firul vaii Beuca, urmand la stanga un drum forestier.

Drumul coboara usor la inceput paralel cu valea, apoi se paraseste drumul forestier urmand poteca marcata spre dreapta care continua in coboras usor pe flancul muntelui Forban si dupa aproximativ 20 minute de la V. Beuca se ajunge intr-o poiana. Aici intalnim drumul carosabil ce vine din dreapta dinspre Saua Baiului. Se urmeaza la stanga acest drum care parasind coama, intra spre dreapta in padure si dupa 10 minute dam in soseaua Rasnov - Paraul Rece - Predeal.

Citește și:

Din acest punct se urmeaza soseaua spre dreapta, in lungul vaii Rasnoavei. Dupa 4,3km se ajunge in soseaua nationala Bucuresti - Brasov. De aici se urmeaza soseaua spre stanga si in maxim 1 ora vei ajunge la gara Predeal.

Iar daca preferi o varianta relaxanta a unei excursii in Predeal, click aici pentru o oferta tenanta.

Sursa: deasupranorilor.wordpress.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.