Setari Cookie-uri

Concurs: Poarta Magica Din Roma

Lazy si editura Nemira te provoaca la concurs. Poti castiga in fiecare saptamana una din cele 5 carti oferite de editura Nemira.

Lazy si editura Nemira te provoaca la concurs. Poti castiga in fiecare saptamana una din cele 5 carti oferite de editura Nemira.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne trimiti pana marti, 16 septembrie 2008, un email pe office@lazy.ro in care sa ne spui care este cartea ta preferata si de ce. Castigatorii vor fi anuntati prin e-mail miercurea viitoare. Nu uita sa te semnezi si sa ne spui orasul in care locuiesti!
In aceasta saptamana, cartea “vedeta” din premiul tau este Poarta Magica Din Roma. Studiu Istoric

Prezentare

Exista foarte putine monumente alchimice in Europa: doua se gasesc in Franta, unul in Elvetia si altul in Italia.

La Paris, sunt bisericile Notre Dame si Sainte Chapelle – toate figurile reprezentate aici au, pentru un fin observator, semnificatie ezoterica.

In Elvetia, exista o soba din faianta, fabricata in 1702, ornata cu saisprezece medalioane ce reprezinta procesul hermetic.

Citește și:

In Italia, este Porta Magica din Roma, una dintre cele mai importante marturii alchimice din lume. Situata in centrul cartierului Esquilino, pe locul unde inainte domina palatul Palombara, din care n-au mai ramas decat cateva ruine, Porta Magica a fost construita la sfarsitul anilor 1600 si marca intrarea in gradinile palatului.

Dupa ce palatul Palombara a fost distrus, Poarta a fost reamplasata intr-un colt al gradinii unde mai poate fi vazuta si astazi, dupa aproape patru secole.

In Poarta Magica din Roma. Studiu istoric, Pietro Bornia ne vorbeste despre intalnirile si experimentele alchimice secrete ce se desfasurau in palat, despre regina Cristina a Suediei, despre nopti alchimice si pelegrinari trepidante si despre tot ce ofera Portii sens ermetic si valoare spirituala.

Castigatorii concursului de saptamana trecuta (volumul “Poarta Magica din Roma”) sunt: Mariana Voievod, Larisa Neag, Pausescu Aurel, Anton Dimitrie si Mihail Grigorescu.

Citește și:

Castigatorii cartilor Nemira sunt asteptati la adresa redactiei pentru ridicarea premiilor. Cei care nu locuiesc in Bucuresti sunt rugati sa trimita la office@lazy.ro adresa postala pentru trimiterea premiilor.

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.