Setari Cookie-uri

Festivalul Animest ne anima serile de toamna

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Animatie Animest, care se va desfasura in perioada 3 12 octombrie la cinematografele Scala si Elvira Popescu din Bucuresti, a pregatit iubitorilor de animatie filme celebre, 300 de proiectii de scurt si lungmetraj, videoclipuri, spoturi publicitare si animatii romanesti si studentesti.

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Animatie Anim’est, care se va desfasura in perioada 3 – 12 octombrie la cinematografele Scala si Elvira Popescu din Bucuresti, a pregatit iubitorilor de animatie filme celebre, 300 de proiectii de scurt si lungmetraj, videoclipuri, spoturi publicitare si animatii romanesti si studentesti.

Festivalul cuprinde cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti si videoclip & advertising. Anul acesta, trei jurii vor desemna castigatorii din programul competitiv, care se anunta mai captivant decat in ultimii doi ani, cand cele mai interesante lungmetraje si scurtmetraje se aflau in afara competitiei.

Editia Anim’est din acest an aduce in premiera un seminar international numit Balkanimation, unde se vor proiecta si analiza filme de animatie din Balcani. Mai multe personalitati din acest domeniu, din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania, vor fi invitate la festival pentru a dezbate starea filmului de animatie balcanic. Tot in premiera, in urma unui parteneriat cu alte festivaluri internationale de gen, Anim’est il aduce in Romania pe directorul Igor Prassel de la Festivalul International de Animatie Animateka din Ljublijana, care va prezenta publicului o selectie de scurtmetraje premiate anii trecuti.

Citește și:

Nici copiii nu au fost uitati: ei vor avea parte de doua weekend-uri in care se vor bucura de proiectii speciale de animatie, in fiecare sambata si duminica, de la ora 12, respectiv 14. Pentru spectatorii adulti care participa la festival, organizatorii au promis un after-party care va avea loc in fiecare seara in Frame.

Anim’est este primul festival de film din Romania care pune la dispozitia spectatorilor sistemul online de bilete, care permite iubitorilor de animatie sa achizitioneze in avans un numar nelimitat de bilete. Anul acesta, organizatorii Anim’est pun la dispozitia publicului doua tipuri de abonamente: abonamentul de 10 proiectii, in valoare de 50 de lei, si Festival Pass-ul, care costa 100 de lei si care garanteaza accesul la toate evenimentele din festival. Cele doua tipuri de abonament pot fi cumparate de pe site-ul www.bilet.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.