Setari Cookie-uri

Gay Pride, o parada cu traditie in Koln

Intre 26 iunie si 5 iulie in Koln se desfasoara cel mai mare eveniment Gay Pride din Germania si unul dintre cele mai populare din Europa.

Intre 26 iunie si 5 iulie in Koln se desfasoara cel mai mare eveniment Gay Pride din Germania si unul dintre cele mai populare din Europa.

Acest eveniment celebreaza cultura homosexuala si lesbiana si cumuleaza o serie de festivaluri, parade, petreceri si forumuri pe teme politice, transformand orasul Koln intr-un centru al tolerantei si veseliei.

Koln Pride este asemanator cu un carnaval, datorita publicului numeros care sarbatoreste cu mare bucurie obtinerea egalitatii drepturilor indiferent de identitatea sexuala a unei persoane. In ultimii ani, festivalul a adunat peste 1 milion de participanti, care vin an de an din toate colturile Europei ca sa se bucure de aceasta sarbatoare.

Pride-ul isi are originile intr-un eveniment restrans care a inceput in anii 80, Christofer Street Day – acesta sarbatorea mandria gay in fosta Republica Federala Germania. Parada a devenit in scurt timp un eveniment de amploare, ajungand peste ani sa fie renumit in lume pentru veselie, dragoste de viata, intelegere sociala si diversitate. In 2002, Koln Pride a fost parte a Europride, un eveniment international ce reuneste comunitatile gay din Europa.

Citește și:

Koln este al patrulea oras ca marime din Germania si o zona metropolitana importanta din Europa. Orasul dateaza din 38 i.Ch. si este renumit pentru stilul arhitectural grandios. Koln gazduieste cea mai mare si impresionanta catedrala gotica din lume – Domul din Koln, considerat un monument cu valoare artistica neestimabila.

Daca doriti sa vedeti “live” parada gay din Koln, puteti opta pentru transport cu avionul low-cost. Compania Germanwings opereaza zboruri catre Koln cu plecarea din Bucuresti, de trei ori pe saptamana. Stuttgart si Berlin sunt celelalte doua destinatii ale operatorului german.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.