Setari Cookie-uri

Castiga un weekend pentru doua persoane la Veliko Tarnovo

Participa la concurs si castiga un weekend in fosta capitala a Bulgariei!

Veliko Tarnovo este un oras care nu poate fi acuzat de lipsa istoriei. Aproape fiecare ruina poarta cu ea o bucatica din istoria Bulgariei. Veliko, fosta capitala a celui de-al doilea Imperiu Bulgar, nu duce lipsa de situri arheologice, muzee si biserici medievale. Toate astea se impletesc perfect cu viata efervescenta de noapte data de numarul mare de studenti (in Veliko este una din cele mai mari universitati din Bulgaria).

Foto By Klearchos Kapoutsis, Flickr.com

Cel mai bun mod de a vedea Veliko este la pas. Orasul nu este mare, asa ca il poti vizita in liniste. Veliko este impartit in doua: nou si vechi. Partea veche a orasului este o colectie de case din perioada renascentista, construite de-a lungul râului Yantra. Aici sunt muzeele, siturile arheologice, bisericile si Cetatea Tsarevets, fosta resedinta a imparatilor bulgari, dar si patriarhilor.

Citește și:

Peste arhitectura din Veliko Tarnovo si-au pus amprenta tracii, romanii si otomanii. In Evul Mediul Cetatea era printre principalele centre de cultura din Europa. Timp de aproximativ 200 de ani, Veliko a inflorit. Apoi, Imperiul Bulgar a fost distrus de cel Otoman, in ciuda incercarilor de a opri avalansa otomana.

În 1877, dupa aproape 480 de ani de domnie otomana, Veliko Tarnovo a fost eliberat. In Biserica celor 40 de martiri a fost anuntata independenta Bulgariei, aproape 31 de ani mai tarziu.

Daca vrei sa vizitezi Veliko Tarnovo, participa la campania getlokal.roGetHoliday!

Poti castiga (prin tragere la sorti) weekenduri la munte in Romania (Voineasa) si Bulgaria (Veliko Tarnovo) sau o vacanta in Macedonia, la Ohrid!

BONUS! Pentru cititoarele kudika.ro, getlokal ofera inca un premiu – un weekend pentru doi, la Veliko Tarnovo!

Citește și:

Vrei o vacanta de poveste?

UPDATE: A fost aleasa castigatoarea concursului Weekend in doi la Veliko Tarnovo. Numele ei e Teodorescu Catalina.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.