Kudika
3 Septembrie 2007

Numarul turistilor care viziteaza Palma de Mallorca creste alarmant de la an la an. Ultima statistica arata ca 10 milioane de vizitatori si-au petrecut cateva zile pe cea mai frumoasa insula a Spaniei. Palma de Mallorca , supranumita "Insula Perlelor" este un spatiu al luxului, uneori al opulentei dar in cele mai multe cazuri al veseliei si relaxarii. Ce ofera turistului obisnuit Mallorca mai mult deca orice alta destinatie? Stil. O anumita atmosfera in care apelativul "sir" sau "lady" suna mai mult decat natural. Majoritatea turistilor care vin aici sunt englezi sau germani. Gazdele si-au creat astfel o oferta pe masura cererii iar rezultatul uimeste clientul de orice nationalitate.

Numarul turistilor care viziteaza Palma de Mallorca creste alarmant de la an la an. Ultima statistica arata ca 10 milioane de vizitatori si-au petrecut cateva zile pe cea mai frumoasa insula a Spaniei. Palma de Mallorca , supranumita “Insula Perlelor” este un spatiu al luxului, uneori al opulentei dar in cele mai multe cazuri al veseliei si relaxarii. Ce ofera turistului obisnuit Mallorca mai mult deca orice alta destinatie? Stil. O anumita atmosfera in care apelativul “sir” sau “lady” suna mai mult decat natural. Majoritatea turistilor care vin aici sunt englezi sau germani. Gazdele si-au creat astfel o oferta pe masura cererii iar rezultatul uimeste clientul de orice nationalitate.

Ioana Chisiu: Mamica, sotie si fashion blogger

Intre magie si arta

Situata la 209 km de Barcelona si la 145 km de Valencia, Mallorca dispune de o coasta de 500 km. Insula este un veritabil paradis, partea nordica fiind mai abrupta, iar cea sudica oferind plantatii de maslini si migdali, intercalati de mori de vant. Nisipurile aurii ale insulei sunt vestite, iar plajele sunt adorate de turistii aflati in cautare de soare si relaxare. Sporturile nautice, cele extreme, activitatile specifice muntelui cum ar fi catararile sau rapelul, explorarea colturilor salbatice sau plimbarile de la un capat la celalalt al insulei intr-o masina inchiriata reprezinta doar cateva dintre posibilitatile de petrecere a timpului liber. Dar dincolo de frumusetea naturala a acestui colt de lume, turistul poate profita de rezultatele materializate in arta si cultura ale unei istorii cutremuratoare. Considerata drept parte a unui teritoriu strategic din punct de vedere militar, Mallorca a cunoscut asediul grecilor, al romanilor si al musulmanilor dar si puternice influente anglo-saxone. Orasul, dispus in trepte, isi rataceste turistii pe stradutele inguste si intortocheate dar ii si incanta prin nenumaratele biserici, muzee...sau fabrici de perle. Caci pentru asta e vestita Mallorca. Pentru magia prin care locuitorii ei fabrica de secole perle “incandescente” intruna dintre cele mai vechi fabrici de acest gen din lume.

Lux si accesibilitate

Chiar daca Palma de Mallorca este o destinatie care se poate preta la un buget de vacanta mic sau mediu, totusi este recomandat, daca tot ajungeti acolo, sa va planificati o cheltuiala destul de mare. Altfel, frustrarile pot umbri frumusetea peisajelor iar vacanta va avea toate sansele sa fie una nu foarte reusita. Palma de Mallorca se poate vizita fara prea multe cheltuieli dar poate fi cunoscuta cu adevarat doar de catre cei ce isi permit sa-i acceseze luxul...si deci, libertatea. In prezent, familia regala a Spaniei petrece in fiecare an cateva zile de vacanta in Palma patronand in luna august Cupa regelui la Navigatie. De asemenea Mallorca este din ce in ce mai cautata de amatorii de shopping care se duc special cu destinatia... Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, H&M, Springfield si altele. Hotelurile de pe insula intrec orice asteptari. Exista vile sau hoteluri de doua, trei stele pentru turistul obisnuit dar atractia o reprezinta conacele, vilele sau castelele medievale din interiorul insulei sau marile hoteluri de patru si cinci stele situate pe plajele din Ca'n Pastilla, El Arenal, Cala Mayor, Sant Agustí sau Magaluf.

Galerie foto: Top 60 de orase pe care trebuie sa le vizitezi

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: