Setari Cookie-uri

O insula a primaverii eterne

Tenerife, denumita de localnici "Insula Contrastelor", este cea mai mare dintre Insulele Arhipelagului Canare, cunoscute ca fiind, datorita climei calduroase, insule ale primaverii eterne. Tenerife reprezinta la ora actuala una dintre cele mai populare, exotice si pretentioase destinatii de vacanta. Preferata de turisti mai ales in timpul iernii, datorita vremii calduroase, Tenerife incanta prin lux si bogatie.

Tenerife, denumita de localnici “Insula Contrastelor”, este cea mai mare dintre Insulele Arhipelagului Canare, cunoscute ca fiind, datorita climei calduroase, insule ale primaverii eterne. Tenerife reprezinta la ora actuala una dintre cele mai populare, exotice si pretentioase destinatii de vacanta. Preferata de turisti mai ales in timpul iernii, datorita vremii calduroase, Tenerife incanta prin lux si bogatie.

Insula vulcanica, la fel ca si celelalte 12 insule ale Arhipelagului, Tenerife atrage anual peste 1 milion de turisti. Arhipelagul Insulelor Canare depinde administrativ de Spania, dar, din punct de vedere geografic, se afla in Oceanul Atlantic, in largul Coastei Marocului, prin urmare mult mai aproape de continentul african.

Plaje, iahturi si sporturi de iarna

Fiecare dintre cele 13 insule ale Arhipelagului Canare are particularitatea ei. Ceea ce uimeste in Tenerife este varful vulcanului Teide, care atinge o altitudine de 3717 metri. Piscul acestui munte este, mai ales in timpul “iernii”, acoperit de zapada, ceea ce permite practicarea sporturilor de iarna. Desigur, nu acesta este obiectivul turistilor care vin pentru cateva zile pe aceasta insula. Dar este cu siguranta motivul pentru care ea a fost supranumita “insula contrastelor”.

Cele mai populare activitati ale insulei se petrec vara, cand e cald si soare. Turistii ajunsi aici isi petrec zilele la soare pe nisipul negru al plajelor (nisip din roca vulcanica), facand scufundari, plimbandu-se cu iahtul de la o insula la alta, explorand natura luxurianta sau orasele colorate, agitate si intesate de magazinele tax-free ale indienilor sau vizitand cele cateva parcuri ale celui mai important oras al insulei: Santa Cruz de Tenerife. Orasul, centru administrativ al zonei, este celebru in primul rand pentru centrele comerciale care ridica shopping-ul la rang de arta. Nici din punct de vedere istoric orasul nu este de neglijat. Santa Cruz a fost unul dintre cele mai importante porturi ale Arhipelagului si patreaza in muzee tematice vestigii ale suprematiei sale.

Oferte si tarife

Niciuna dintre insulele Canare nu reprezinta o alternativa viabila pentru un buget modest. Un sejur de opt zile, cu transportul inclus (avion), la un hotel de 5 stele, doar cu micul dejun inclus, costa in jur de 1200 de euro.
De Revelion, preturile cresc putin. Astfel, un pachet de sapte zile la un hotel de doar patru stele, cu transport, cazare, masa si cina festiva va costa in jur de 1500 de euro de persoana.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.