Setari Cookie-uri

Cartagina de ieri, Tunisia de azi

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii, se afla la doar trei ore de zbor de Bucuresti si reprezinta un adevarat nod al arheologiei internationale. Datorita pozitiei, considerate de-a lungul timpului, favorabile "intrarii" pe continentul african, Tunisia "tara fenicienilor", a fost pentru trei milenii, spatiu de intalnire, adeseori de lupta, pentru popoarele romane, arabe, vandale, bizantine, spaniole, turce si franceze. De aceea, tara Cartaginei, este unul dintre cele mai "istorice" state de pe intreg continentul african.

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii, se afla la doar trei ore de zbor de Bucuresti si reprezinta un adevarat nod al arheologiei internationale. Datorita pozitiei, considerate de-a lungul timpului, favorabile “intrarii” pe continentul african, Tunisia “tara fenicienilor”, a fost pentru trei milenii, spatiu de intalnire, adeseori de lupta, pentru popoarele romane, arabe, vandale, bizantine, spaniole, turce si franceze. De aceea, tara Cartaginei, este unul dintre cele mai “istorice” state de pe intreg continentul african.

Situri arheologice, relaxare si divertisment

Ca destinatie, Tunisia a devenit in special pentru romani, o atractie turistica din ce in ce mai puternica. Din multe puncte de vedere asemanatoare Egiptului, Tunisia surprinde placut prin serviciile ireprosabile, prin luxul hotelurilor, prin arhitectura, traditii, istorie si oameni. Ce impresioneaza insa total este felul diferit in care locuitorii acestei tari inteleg sa faca turism. Cu zambetul pe buze, mereu disponibili, mereu serviabili, mereu deschisi si gata sa fuga pentru a rezolva cea mai mica si neimportanta dorinta a clientului. Iar clientul este rareori nemultumit deoarece are la dispozitie 1000 de kilometri de coasta, un intreg lant muntos, lacuri, coline si desert. Hotelurile sunt in general foarte bine intretinute, au o arhitectura aparte si ofera mici “rasfaturi” pe care oricine le gaseste incantatoare. Piscinele sunt construite cu arcade, drumurile si gradinile din incinta unitatilor de cazare sunt pline de flori iar mancarea respecta standardele bucatariei internationale. In general turistul are la dispozitie terenuri de sport si cluburi de noapte si poate alege dintr-o oferta diversificata de excursii optionale tematice: cu tente de divertisment extrem sau, din contra, cu o puternica insertie de cultura si istorie.

ABC-ul destinatiei

Inainte de a ne face bagajale sunt cateva lucruri care trebuie stiute despre Tunisia. In primul rand ca sa puteti sa va imbarcati intr-un avion cu aceasta destinatie trebuie sa aveti pasaportul valabil pentru inca cel putin sase luni de la data plecarii. Vizele de sedere se obtin chiar din aeroport. E bine de stiut ca Tunisia este o tara calda tot timpul anului. Se recomanda hainele largi si comode, din bumbac. Pentru femei, mai ales in zilele in care urmeaza sa se viziteze moschee sau alte monumente religioase, se recomanda hainele cat mai decente, cat mai putin provocatoare. Trebuie mentionat, de asemenea, ca Tunisia este o tara mai ieftina decat Egiptul sau Ciprul. Moneda oficiala este dinarul tunisian care trebuie lasat, conform obiceiului, ca bacsis in cam toate locurile in care va transformati in “consumatori”. Daca mergeti la cumparaturi nu uitati ca absolut totul se negociaza!
Pretul unui sejur in Tunisia este variabil in funtie de sezon si preferinte. Totusi, Tunisia este cunoscuta ca fiind o tara accesibila, un sejur de sapte zile, cu transport aerian inclus pleaca de la aproximativ 400 de euro dar ajunge, in functie de stele pana la 1000 de euro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.