Setari Cookie-uri

Budapesta se pregateste pentru un show mare

La Budapesta se va organiza intre 30. Mai 2009 si 1. Iunie 2009 cel mai mare spectacol cu cai din Europa Centrala, Galopul National ungar, care reprezinta totodata un eveniment gastronomic si cultural al localitatilor ungare. Spectacolul de trei zile va avea loc in centrul Budapestei, un oras cu aproape doua milioane de locuitori.

La Budapesta se va organiza intre 30. Mai 2009 si 1. Iunie 2009 cel mai mare spectacol cu cai din Europa Centrala, Galopul National ungar, care reprezinta totodata un eveniment gastronomic si cultural al localitatilor ungare. Spectacolul de trei zile va avea loc in centrul Budapestei, un oras cu aproape doua milioane de locuitori. Dupa debutul de succes din anul trecut, anula acesta se organizeaza a doua oara acest festival special cu un curs de cai istoric ca eveniment central. Acest festival ofera in acelasi timp si expozitii de arta populara si prezinta specialitatile culinare ale bucatariei unguresti.

Esenta Galopului National consta in faptul ca localitatile ungare inscriindu-se cu calaretii lor, pot participa la un concurs de galop organizat pe o pista circulara la Piata Eroilor, unui dintre cele mai frumoase locuri Budapesta. Fiecare localitate participatoare isi poate prezenta in vecinatatea Pietii Eroilor propriile traditii si maretii. Locul actiunii este cel mai frumos bulevard al Budapestei, bulevardul Andrassy, care se va transforma pentru aceasta perioada intr-o strada pietonala, denumita Corsoul Galopului.

Citește și:

Programul ofera pe langa palpitanta competitie, denumita Galopul National si alte curse cu cai si prezentari. interesante.

La Piata Eroilor se vor inscena mai multe batalii de epoca ca retrospective istorice din diferite perioade. Rolul cel mai important revine husarilor. Maniera de lupta a acestei ilustre cavalerii usoare a fost preluata de numeroase tari din Europe. Galopul National din Budapesta este un eveniment la fel de popular ca Oktoberfest din München, Carnavalul din Venetia sau Palio din Siena. Oaspetilor se vor prezenta in trei zile la un loc toate localitatile tarii, fapt pentru care merita sa facem o calatorie in capitala ungara. Toate specialitatile pot fi experimentate, toate ofertele culinare pot fi degustate!

Festivitatea a avut anul trecut 150.000 de vizitatori, mai multe mii sosind din strainatate. Anul acesta sunt asteptati si mai multi vizitatori din strainatate, motiv din care organizatorii maghiari, pentru a se dovedi ca gazde exceptionale se pregatesc cu si mai multe servicii extraordinare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.