Setari Cookie-uri

Romanii zboara low-cost de cel mult trei ori pe an

Majoritatea pasagerilor romani care folosesc serviciile operatorilor low-cost considera ca preturile sunt cel mai important avantaj oferit de acesti operatori, se arata intr-un studiu efectuat de easyJet despre obiceiurile de zbor ale romanilor.

Majoritatea pasagerilor romani care folosesc serviciile operatorilor low-cost considera ca preturile sunt cel mai important avantaj oferit de acesti operatori, se arata intr-un studiu efectuat de easyJet despre obiceiurile de zbor ale romanilor.

Majoritatea pasagerilor care folosesc serviciile operatorilor low-cost sunt de sex feminin (60%), au varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani (46%) si prefera sa aiba drept companion o carte buna in timpul zborului (35%).

Studiul a fost efectuat in Bucuresti, pe un esantion de 500 de respondenti.

Conform studiului, romanii aleg in mare parte calatoria cu avionul atunci cand pleaca in concediu in strainatate (80%), doar 11% dintre respondenti afirmand ca zboara in scop de afaceri.
Media anuala a calatoriilor este de maximum trei pe an, aproape 9% dintre respondenti zburand intre patru si sase ori pe an, in timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori intr-un an este de doar 1,8 %.

Acelasi studiu easyJet despre obiceiurile de zbor efectuat in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia arata ca cei mai multi pasageri care zboara cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) si Ungaria (63%), in timp ce doar 25% dintre croati si 30% sloveni au zburat o data cu un avion low-cost.

Majoritatea respondentilor au spus ca aleg acest mijloc de transport datorita costurilor reduse si deoarece calatoria se desfasoara pe o perioada redusa de timp. Un alt motiv foarte important a fost siguranta zborului.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 154 de aeronave care acopera 389 de rute intre 103 aeroporturi din 26 de tari. easyJet a transportat peste 38 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Are in prezent 137 de aeronave care acopera 360 de rute intre 89 de aeroporturi din 23 de tari.







Articol preluat de pe WallStreet

Alte recomandari:

Preturile terenurilor vor creste in tara cu 25-35%

Piata hotelurilor de cinci stele a crescut cu 24,3% in 2007

Wizz Air lanseaza vineri prima cursa low-cost interna


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.