Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru o vacanta reusita in Creta!

Nu iti rezerva sejurul in perioada verii, in plin sezon cand temperaturile sar lejer de 40 de grade la umbra, iar statiunile colcaie de turisti. Cel mai bun anotimp pentru vacante este la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, adica inaintea inceputului de sezon, cand totul este verde si inflorit, preturile mici si oamenii amabili!

1. Nu iti rezerva sejurul in perioada verii, in plin sezon cand temperaturile sar lejer de 40 de grade la umbra, iar statiunile colcaie de turisti. Cel mai bun anotimp pentru vacante este la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, adica inaintea inceputului de sezon, cand totul este verde si inflorit, preturile mici si oamenii amabili!

2. Ia-ti cu tine medicamente pentru indigestii, insolatie si migrene. Nici cateva pliculete de ceai nu ar strica. Farmaciile sunt semnificativ mai scumpe!

3. Rezerva-ti un sejur de 14 zile, nu de 7. Altfel nu o sa ai timp suficient sa intri in atmosfera relaxata a insulei, si nici sa te odihnesti.

4. Ia multa apa la tine. Multa. Si o tona de crema de protectie. Desi cica si asta ar fi cancerigena In fine, protejeaza-te de insolatie si deshidratare.

5. Daca poti, ia-ti un hotel intr-un oras micut gen Chania, Rethimno sau Agios Nikolaos, nu in statiuni precum Hersonissos. E mult mai frumos si mai ieftin in orasele. Iar atmosfera mai cretana, nu atat de occidentalizata cum risca sa devina marile orase/ statiuni.

Citește și:

6. Nu te limita doar la un singur orasel de pe insula; inchiriaza masina de la oricare dintre dealerii locali, musai cu aer conditionat. Costa putin si valoreaza mult!

7. Nu poti zice ca ai vazut Creta pana nu te-ai dus la Elafonissi, plaja cu nisip roz. Sau la Matala, plaja hipiotilor de demult. Sau la plaja Vai… Evadeaza!

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.