Setari Cookie-uri

Agentiile de Turism - o schimbare de comportament?

Turistii care prefera muntele, indiferent unde ar fi el (Austria, Elvetia, Romania), prefera sa mearga pe cont propriu. Iar cei care aleg zonele exotice (gen Tunisia, Egipt) apeleaza la serviciile agentiilor.

Turistii care prefera muntele, indiferent unde ar fi el (Austria, Elvetia, Romania), prefera sa mearga pe cont propriu. Iar cei care aleg zonele exotice (gen Tunisia, Egipt) apeleaza la serviciile agentiilor.

Oare de ce?

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Traian Badulescu, considera ca un motiv principal pentru care multi romani aleg plecarea pe cont propriu ar fi … comoditatea.
(Adica, sa inteleg ca apelarea la serviciile agentiilor e o bataie de cap?)
Mda…. Pai hai sa vedem: Cate informatii obiective ne ofera ca si turist, o agentie? De cate ori ni s-a intamplat ca, odata ajunsi la agentie, sa ni se spuna cum arata cu adevarat zona si hotelul propuse/ alese, cate poze ni se pun la dispozitie, si cate blablauri ni se baga in schimb in fata? Si dupa ce ne lamuresc ei, cate saptamani facem cautari pe internet ca sa vedem ce ne poate astepta totusi in realitate?

Citește și:

O alta declaratie, citez:

“In cazul in care se pleaca pe cont propriu intr-o excursie, doar vizualizand hotelul respectiv pe Internet, exista sanse foarte mari ca in spatele cladirii sa fie o fabrica, sau serviciile sa nu concida descrierii de pe pagina web, iar clientul are sanse destul de mici sa gaseasca un vinovat pentru toate acestea”
Hai sa fim seriosi. De parca agentiile ar face diferenta. Cate socuri au bietii turisti care, odata ajunsi la locul de cazare, au surpriza de a sta intr-o statiune sau intr-un hotel complet diferite de ceea ce este descris in pachetul turistic al agentiei?! Si de cate ori neintelegerea se rezolva la intoarcerea in Romania?

In realitate situatia ar suna cam asa: exista o multitudine de informatii atat obiective cat si subiective, atat pe siturile oficiale ale locurilor vizate, hotelurilor si restaurantelor, cat si din zone neoficiale cum sunt forumurile si blogurile. Imagini? Cu tonele. Vezi Google Earth si Panoramio.
Omul secolului XXI poate avea acces oricand la astfel de informatii si, pe bune, de multe ori apelarea la o agentie in astfel de cazuri nu face diferenta. Dimpotriva.

Citește și:

Acum, ce sa zic, daca cumva totusi ma bate gandul la o Tunisie sau niste Egipt, sau chiar la o vacanta in Antalya, mda … as prefera ceva in grup, asa, de siguranta. Dar in tarile cu apa calda, de mult am ales sa mergem pe cont propriu.

Iar asta nu face deloc cinste agentiilor, care de multe ori iau un comision absolut degeaba. Gresesc?

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.