Setari Cookie-uri

Castiga cartea: Insemnarile Secrete Ale Lui Descartes

Lazy si editura Nemira te provoaca la concurs. Poti castiga in fiecare saptamana carti oferite de editura Nemira.

Lazy si editura Nemira te provoaca la concurs. Poti castiga in fiecare saptamana carti oferite de editura Nemira.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne trimiti pana vineri, 7 noiembire 2008, un email pe office@lazy.ro in care sa ne spui care este destinatia ta preferata si de ce sau scrie-ne pe forum.
Castigatorii vor fi anuntati prin e-mail vinerea viitoare. Nu uita sa te semnezi si sa ne spui orasul in care locuiesti sau sa ai profilul completat complet.

Cartea pe care o poti castiga in aceasta saptamana este Insemnarile Secrete Ale Lui Descartes

Prezentare

Volumul Insemnarile secrete ale lui Descartes, scris de matematicianul american Amir D. Aczel, este un thriller filosofico-istoric, care tine de ancheta politista, de biografie si de istorie.
Firul narativ il reprezinta un carnetel de saisprezece pagini, plin cu semne cabalistice, descifrate de Leibnitz dupa moartea lui Descartes.

Lucrarea evoca viata lui Descartes, descrie strategiile la care savantii epocii recurgeau pentru a scapa de atacul autoritatilor clericale si releva importanta lui Descartes – un matematician de geniu si un filosof care a revolutionat sistemele de gandire. Ne arata, de asemenea, cat era de legat filosoful de spiritul Renasterii si de ideea ca stiinta este un cod care poate descifra adevarul lumii.

Dar ce contine acest carnet “secret” (codat), gasit printre hartiile lui Descartes? Printre altele, o formula care nu i-a fost niciodata atribuita si pe care a descoperit-o in secolul urmãtor matematicianul elveþian Leonhard Euler. Este vorba de formula lui Euler, care guverneaza structura tuturor corpurilor geometrice tridimensionale – o importanta descoperire pe care Descartes a tinut-o secreta, de teama Inchizitiei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.