Setari Cookie-uri

Tara celor 1110 insule

Acum ceva timp am vorbit cu prieten ce tocmai venise din Croatia. Petrecuse in Zagreb doar o saptamana."Stii ce m-a uimit? Faptul ca niciodata nu mi-as fi inchipuit ca aceasta tara poate fi atat de frumoasa. Te astepti sa ramai paralizat de uimire in tari precum Franta, Anglia, Italia. Dar in Croatia? Daca ii spui cuiva ca ai ajuns in Croatia te intreaba unde lucrezi si de ce te-au trimis sefii acolo. E incredibila tara asta. E incredibil cum nu am reusit sa ma satur de plimbarile lungi si fara tinta din Zagreb."

Acum ceva timp am vorbit cu prieten ce tocmai venise din Croatia. Petrecuse in Zagreb doar o saptamana.”Stii ce m-a uimit? Faptul ca niciodata nu mi-as fi inchipuit ca aceasta tara poate fi atat de frumoasa. Te astepti sa ramai paralizat de uimire in tari precum Franta, Anglia, Italia. Dar in Croatia? Daca ii spui cuiva ca ai ajuns in Croatia te intreaba unde lucrezi si de ce te-au trimis sefii acolo. E incredibila tara asta. E incredibil cum nu am reusit sa ma satur de plimbarile lungi si fara tinta din Zagreb.”


Cu o lungime totala de peste 6000 de kilometri de tarm, Croatia a fost mult timp privita ca una dintre cele mai frumoase regiuni europene. In ciuda faptului ca aceasta tara a fost mult timp perceputa ca o regiune de razboi, atractiile turistice au ramas in mare parte intacte; multe dintre aceste zone au fost refacute.

Ieftin si bun

Croatia este recunoscuta pentru ruinele romane, unele dintre cele mai apreciate din Europa, printre care se regaseste imensul Palat al lui Diocletian din Split. Inainte de 1991, Croatia (atunci parte a Iugoslaviei) era cunoscuta pentru zona supranumita Costa del Sol. In acea vreme, mase enorme de turisti - 10 milioane pe an - veneau pe tarmurile Adriaticii in cautare de soare, viata ieftina, atmosfera medievala si peisaje naturale deosebite. Incercarea Croatiei de a-si castiga independenta si de a se rupe de Iugoslavia a deteriorat turismul din zona. In prezent, turistii europeni sunt atrasi din nou de coasta irezistibila si de posibilitatile teoretic nelimitate de explorare a insulelor, fie ele locuite sau nu.


Dezvoltarea turistica a litoralului croat s-a facut sistematic si planificat. Se pot intalni multe golfuri linistite, insule mai putin populate si sate pescaresti cu case din piatra. Cei care au vizitat Croatia o data, revin cu siguranta, aceasta fiind o destinatie de vacanta ce ofera plaje sigure si curate, o mostenire culturala multimilenara, oameni civilizati si cu o inalta tinuta morala, o tara cu hoteluri excelente, o bucatarie traditionala foarte bogata care poate satisface absolut toate gusturile.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.