Setari Cookie-uri

Halkidiki - numarul 1 in topurile Greciei

Halkidiki este una dintre cele mai populare regiuni turistice ale Greciei mai ales printre turistii romani, care gasesc o multime de oferte, care de care mai tentante pentru zecile de statiuni situate pe tarmurile nordice ale tarii. Halkidiki este de fapt numele sub care sunt cunoscute trei peninsule aflate la sud est de orasul Thessaloniki (Salonic): Cassandra, Sithonia si muntele Athos. Regiunea este recunoscuta la nivel mondial pentru plajele sale largi, bine intretinute, pentru bogatia arhitecturala, mentru zecile de muzee si facilitatile turistice bine puse la punct. Mai mult, Halkidiki se numara printre cele mai ieftine regiuni ale Greciei numarul mare de hoteluri si resorturi turistice oferind posibilitatea practicarii unor preturi mai mult decat accesibile.

Halkidiki este una dintre cele mai populare regiuni turistice ale Greciei – mai ales printre turistii romani, care gasesc o multime de oferte, care de care mai tentante pentru zecile de statiuni situate pe tarmurile nordice ale tarii. Halkidiki este de fapt numele sub care sunt cunoscute trei peninsule aflate la sud est de orasul Thessaloniki (Salonic): Cassandra, Sithonia si muntele Athos. Regiunea este recunoscuta la nivel mondial pentru plajele sale largi, bine intretinute, pentru bogatia arhitecturala, mentru zecile de muzee si facilitatile turistice bine puse la punct. Mai mult, Halkidiki se numara printre cele mai ieftine regiuni ale Greciei – numarul mare de hoteluri si resorturi turistice oferind posibilitatea practicarii unor preturi mai mult decat accesibile.

“Capitala” provinciei Halkidiki este orasul Poligiros, situat in centrul regiunii, la 69 de kilometri de Thessaloniki. Din punct de vedere istoric, Halkidiki are o vechime considerabila: arheologii au stabilit ca omul preistoric a lucuit pe aceste pamanturi inca de acum 700.000 de ani. In secolul al IX-lea primele asezari monahale au fost constituite pe muntele Athos iar de la inceputul secolului trecut provincia a devenit un punct de atractie pentru turistii europeni.

Citește și:

Halkidiki – tipic macedonian

In orice statiune vei alege sa-ti petreci vacanta, Halkidiki nu prea are cum sa te dezamageasca. Arhitecura este una macedoniana care se afla in deplina armonie cu natura si peisajul inconjurator. Facilitatile turistice sunt mai bune de la an la an, iar preturile destul de accesibile.

Dintre cele trei peninsule, numai doua sunt deschise total turistilor. Peninsula Athos este provincie monahala iar plajele de aici sunt parte a domeniului Bisericii. Acest al treilea brat este locuit in exclusivitate de calugari. Regiunea este acoperita de paduri de pin iar accesul este permis numai barbatilor.

Cassandra si Sithonia insa sunt 100% turistice – aici aflandu-se peste 30 de statiuni de renume international. Toate aceste statiuni sunt bine intretinute din punct de vedere turistic, toate beneficiaza de o deschidere generoasa la mare, de plaje largi si nisip fin. Cassandra este ideala pentru viata de noapte, pentru barurile si cluburile in care distractia se afla la cote maxime 24 de ore din 24. Sithonia este perfecta pentru cei indragostiti de peisaje romantice, natura si ceva mai multa liniste. Sporturile nautice, viata de noapte, plimbarile cu vaporasul pe mare sau vizitarea diverselor muzee, ruine romane sau grecesti, galerii de arta, parcuri de distractie tematice sunt doar cateva alternative de petrecere a timpului liber.

Citește și:

Preturi si oferte

Halkidiki nu este o destinatie scumpa. Daca alegeti sa vizitati aceasta regiune individual, apeland la o agentie de turism doar pentru a obtine servicii de cazare, o noapte la un hotel va va costa de la 25 de euro. Iata aici mai multe oferte.

Un sejur de sapte zile la un hotel de trei stele (transportul cu autocarul este inclus) va va costa in jur de 130 – 170 de euro de persoana (pretul variaza in functie de oferta). Mai multe detalii gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.