Setari Cookie-uri

Sedona, perla MAGICA din ARIZONA

Aflata la doar doua ore distanta de Marele Canion, Sedona iti fascineaza mai intai privirea atunci cand vii dinspre orasul Phoenix, cu castelele sale de stanca rosietica ce se ridica dintre tufele verzi ale desertului. Apoi, dupa numai o zi, incepe sa te cuprinda cu brate de liniste. Este ca si cum intre tine si viata ta agitata se pune un perete care taie orice urma de zgomot, agitatie, neliniste. 

Bali, Brazilia, Peru sunt doar cateva dintre locurile recunoscute pentru retreaturi si calatorii spirituale. Insa eu iti fac o alta propunere: Sedona, un loc de o frumusete rara si cu bogata incarcatura energetica.

In Sedona, o localitate situata in Arizona, Statele Unite, arta intalneste spiritul. Aflata la doar doua ore distanta de Marele Canion, Sedona iti fascineaza mai intai privirea atunci cand vii dinspre orasul Phoenix, cu castelele sale de stanca rosietica ce se ridica dintre tufele verzi ale desertului. Apoi, dupa numai o zi, incepe sa te cuprinda cu brate de liniste. Este ca si cum intre tine si viata ta agitata se pune un perete care taie orice urma de zgomot, agitatie, neliniste.

Fiecare drumetie - si cate se pot face, este, de fapt, o calatorie spre tine insati. In Sedona se afla mai multe vortexuri energetice care au puterea de a ne ridica vibratia, vindeca si ne face mai constienti de misiunea noastra pe Pamant. Anumite locuri sunt incarcate cu energie masculina iar altele cu energie feminina iar in unele se afla ambele.

Citește și:

In Sedona, gandurile se materializeaza instantaneu iar sincronicitatile sunt la ordinea zilei. Persoanele potrivite iti apar in cale la momentul oportun. Intuitia este mai puternica decat de obicei si, daca o asculti, te ghideaza in directia care trebuie. Spre exemplu, stiam ca in timpul primei mele calatorii in Sedona, trebuie sa ajung la Pestera Samanului si sa stau de vorba cu un shaman autentic. Intuitia mi-a spus sa fac o drumetie la Bell Rock intr-un anumit moment al zilei de 21 iunie. In timp ce urcam pe stancile caramizii, un sunet de toba tribala a umplut vazduhul, ca o chemare. I-am dat ascultare. Talentatul muzician nu era un indian american asa cum asteptam, ci o doamna fermecatoare insotita de prietena ei. Una dintre ele mi-a aratat drumul catre pestera. Celalalta, catre shaman. Despre Rahelio si invataturile sale, iti voi povesti insa intr-un articol viitor.

In Sedona, iti poti incepe ziua la rasarit (soarele apare pe cer foarte devreme, cu putin inainte de 5 dimineata) cu yoga si meditatie. Continua cu o drumetie intr-unul dintre locurile sacre. Savura un pranz delicios la Indian Gardens, inainte de a-ti face siesta de dupa-amiaza. Apoi poti face inca o drumetie usoara, cu un popas pentru meditatie, si incheia ziua privind stelele.

Centrul orasului este adorabil si abunda in galerii de arta si magazine de cristale. Intr-unele dintre acestea, vindecatorii si persoanele cu capacitati paranormale iti ofera sesiuni de vindecare sau consulatii astrologice. Unii localnici ofera tururi ghidate in cele locurile incarcate energetice, in afara cararilor batute de turistii care vine aici doar pentru frumusetea naturii. Frumusetea locurilor poate fi admirata din vazduh, din balonul cu aer cald sau din elicopter. ATV-urile si autovehiculele de tip off-road iti stau la dispozitie pentru o aventura pe carari mai putin batatorite.

Deloc intamplator, unul dintre simbolurile Sedonei este libelula. Aceasta fiinta gingasa, cu trup de culoare aurie si aripi stravezii - asa cum am vazut-o la West Fork, este un simbol al transformarii, inteleciunii, disponibilitatii de a imbratisa oportunitatile care iti apar in cale si schimbarile atrase de acestea.

Sedona este un loc care te cheama. Sau nu. Iar daca te cheama, in mod sigur vei gasi o cale sa ajungi acolo. Daca ti-ai inceput calatoria spirituala constienta este unul dintre locurile in care doresti sa ajungi.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.