Setari Cookie-uri

City break in Romania? De ce nu? Ai zboruri mai ieftine decat biletul de tren in orase mari din tara!

Calatorului ii sade bine cu drumul. Si, mai ales, cand nu ai timp sau nu te-ai organizat prea bine in avans pentru a pleca intr-o scurta escapada in strainatate, nu inseamna ca trebuie sa renunti la idee! Dimpotriva, schimba destinatia cu una din… Romania!

Da, calatorului ii sade bine cu drumul! Si oricarui calator roman, ii sade bine cu drumurile in Romania. Asa ca, la urmatoarea minivacanta, sau in urmatorul week-end chiar, ia in calcul un city break in orase mari din Romania!

De ce sa vezi Romania? vei intreba. Ei bine, multe orase din Romania au comori ascunse. Si nu, nu iti sugeram sa pierzi vremea pe trenuri, vesnic in intarziere, prea rar multumitoare in ceea ce priveste confortul si cele oferite la un pret deloc convenabil. Noi am gasit, in schimb, cele mai bune oferte la zboruri catre orase mari din Romania cu plecare din Bucuresti si retur, astfel incat sa te bucuri de un city break ieftin in tara, fara a pierde bani si timp inutil.

Oferte la zboruri din Bucuresti catre Cluj-Napoca si retur

Cluj-Napoca este un oras fascinant al Romaniei: boem, dar, totusi, deloc plictisitor. Este deja o destinatie romaneasca pe lista multor straini. Cand ajungi acolo, ia-ti timp sa urci la Cetatuie – trebuie neaparat sa bei o cafea acolo, la Hotel Belvedere (unul dintre cele mai frumoase), sa admiri panorama orasului de poveste care e Clujul!

Citește și:

Nu rata nici piata orasului, una dintre cele mai vechi central- si est-europene agore – Piata Unirii. Vei avea ocazia sa observi in detaliu numeroase case-monument si palate, cum ar fi Palatul Banffi / Muzeul de Arta. Ochii se vor desfata cu numeroase cladiri (neo)renascentiste, baroce si eclectice, pe care le vei regasi si in restul centrului orasului.

Viziteaza si Parcul Central, Gradina Botanica, plimba-te in Piata Muzeului si pe stradutele din jur si planuieste-ti o vizita si la Bastionul Croitorilor si Observatorul Astronomic de acolo.

zbor ieftin Bucuresti - Cluj Napoca si retur

Vezi oferta la zbor Bucuresti-Cluj Napoca si retur.

Si ca sa bati Cluj-Napoca la pas intr-un city break, e mai ieftin sa ajungi acolo din Bucuresti cu avionul decat cu trenul. De exemplu, in perioada 06-10 noiembrie, pretul unui zbor Bucuresti-Cluj Napoca si retur porneste de la doar 16 euro dus-intors (vezi oferta actuala)!

Citește și:

Iar daca te bate gandul la un city break in Cluj de Ziua Romaniei, in minivacanta de 1 Decembrie, afla ca zborurile din Bucuresti catre Cluj dus-intors se mentin la fel de accesibile ca pret – de pilda, in perioada 27 noiembrie si 1 decembrie, biletele de avion Bucuresti-Cluj si retur incep de la doar 17 euro (urmareste oferta actuala).

Zboruri ieftine Bucuresti-Timisoara si retur

Timisoara este o alta optiune excelenta pentru un city break ieftin in Romania. La fel ca si Clujul, acest oras este incantator si cucereste de la prima vedere. Asa ca asigura-te ca ai cateva zile la dispozitie ca sa il cunosti!

De la Piata Operei, Piata Libertatii si Piata Unirii, centrul Timisoarei te va surprinde prin piete si cladiri superbe. De altfel, tot orasul e plin de parcuri (Parcul Rozelor, Parcul Central, Parcul Botanic, Parcul Tineretului), piete si piatete boeme. Tot in centru se afla si Catedrala Metropolitana din Timisoara – unul dintre cele mai importante monumente bisericesti.

Citește și:

Te poti bucura acolo si de castele si palate – adevarate bijuterii arhitecturale: Castelul Huniade (Muzeul de Istorie al Banatului), construit in Evul Mediu de Iancu de Hunedoara, precum si Palatul Baroc (Muzeul de Arta).

city break in Timisoara cu zbor ieftin din Bucuresti

Urmareste bilete de avion ieftine Bucuresti-Timisoara si retur!

Admira si Bastionul Timisoarei Maria Theresia, de la o cafenea chiar din interior. Acesta este un monument istoric in stil baroc, de unde poti sa iti incanti privirea si cu Palatul Justitiei, o alta cladire impresionanta.

Ce mai poti vizita in Timisoara? Bucura-te de Muzeul Satului Banatean si fa o vizita si la Fabrica de Bere, unde, in cadrul restaurantului din incinta, poti degusta o bere autentica, proaspat creata.

Cand poti vedea Timisoara cu un zbor ieftin din Bucuresti, mai ieftin decat cu trenul? Ei bine, de pilda, in perioada 9-12 noiembrie, ai zbor retur Bucuresti-Timisoara, de la doar 22 euro (vezi oferta actuala).

Citește și:

Zbor Bucuresti-Iasi si retur mai ieftin decat cu trenul!

Iasiul este o alta comoara urbana a Romaniei pe care, daca nu ai apucat sa o vizitezi inca, ar trebui sa o faci! Mai ales acum ca, in perioada urmatoare, ai o ocazie super buna. De exemplu, in intervalul 28 noiembrie – 4 decembrie, in minivacanta de 1 Decembrie, pretul unui zbor acolo de pe Otopeni, si retur inclus, porneste de la 37 euro (verifica oferta actuala).

In Iasi, incearca neaparat preparatele traditionale moldovenesti si bucura-te de viata de noapte acolo. E unul din orasele Romaniei care nu doarme.

Palatul Culturii in Iasi

Vezi zboruri ieftine Bucuresti-Iasi si retur

Ca obiective si atractii turistice in Iasi, du-te sa vezi Palatul Culturii, construit de Regele Ferdinand al Romaniei. Si neaparat Bojdeuca lui Ion Creanga, unde scriitorul a locuit incepand cu 1872 pana in anul mortii, 1889.

Citește și:

Iasiul te va surprinde prin frumusete: Parcul Copou, cu teiul lui Eminescu, e un loc desavarsit care merita oricand o plimbare. Turnul Goliei, inalt de 30 de metri si care necesita urcarea a 120 de trepte, este un simbol al orasului de unde poti admira panorama superbei capitale a Moldovei.

Daca totusi vrei sa profiti de minivacanta de 1 Decembrie ca sa mai vizitezi orase mari din Europa, citeste si materialul despre Zboruri ieftine catre destinatii europene de vis.

Nota! Tine cont ca aceste oferte sunt valabile la momentul redactarii materialului. Acestea se actualizeaza constant, asadar preturile la bilete de avion se pot schimba.

Sursa foto: Pixabay, t2t.ro (Palatul Culturii Iasi)

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.