Setari Cookie-uri

5 locații pentru o toamnă aromată

Tomna, natura dă cel mai frumos spectacol cromatic. De la verde la galben, frunzele copacilor trec prin roșul focului, apele râurilor adaugă sunetul, iar când ridici ochii vezi albastrul cerului, simțind din plin aerul curat. Este aproape un spectacol multisenzorial, mistic chiar, ce ne conectează la cele cinci elemente. O astfel de destinație, în care natura integrează perfect istoria și ne oferă din plin beneficiile tămăduitoare ale apelor și pământului, este Covasna.

Covasna vine de la cuvântul slav „cvas”, care înseamnă acru, așa cum sunt unele ape minerale din zonă. Apoi a fost preluat în limba maghiară sub forma „kovasz”, care înseamnă plămădeală, cu trimitere la bogăția resurselor naturale. Este supranumit ținutul conacelor și mofetelor, dar și apele minerale tămăduitoare le găsești la tot pasul. În Covasna, istoria se îmbină perfect cu natura sălbatică. Mulți străini vizitează aceste locuri pentru a descoperi diversitatea florei, ce poartă aroma plină de prospețime a brazilor seculari, a plantelor și a florilor, dar și pe cea dulceagă a pomilor roditori. Însă un „parfum” deosebit îl aduc conacele din zonă, adevărate pagini de istorie vie, pe care o poți trăi, simți, atinge. Multe dintre aceste conace sunt restaurate, păstrând viu parfumul vremurilor în care au fost construite, dar oferind confortul acestui secol celor care le calcă pragul. Dacă te gândești ca în această toamnă să evadezi din jungla urbană într-un colț de rai, îți propunem cinci destinații de poveste în Covasna!

Citește și:
  1. Conacul Nagy – Coșeni

Conacul Nagy, construit în anul 1802, a fost complet renovat și amenajat pentru noua sa destinație, cu mobilă în stil domnesc, asigurând însă tot confortul zilelor noastre. Acesta dispune de un restaurant, un bar, lounge comun și o grădină. Toate camerele au televizoare cu ecran plat, cu canale prin cablu, baie privată, dar și aer condiționat. Proprietatea oferă parcare privată gratuită și închirieri de biciclete pentru cei care doresc să exploreze zonele înconjurătoare încântătoare într-un mod sportiv. Nici experiența spa nu lipsește din oferta Conacului Nagy. Oaspeții pot încerca baia în ciubăr, se pot relaxa la saună și pot respira aerul vindecător al mini-salinei din conac.

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.