Setari Cookie-uri

Hai pe drumul vinului, în Republica Moldova, într-o călătorie de cuplu sau în familie! 

Drumul vinului prin Republica Moldova, fie că pleci cu partenerul de viață, familia sau gașca de prieteni, te poartă prin peisaje pitorești, podgorii pline de roade, vinării cu tradiție și locuri încărcate de istorie.

Multe generații de vinificatori și-au pus experiența la bătaie pentru a obține vin de înaltă calitate, maturat în baricuri de stejar și păstrat în cele mai mari galerii subterane din lume, apreciat de consumatorii din est și din vest. Moldovenii știu să facă turism vitivinicol de calitate, iar oamenii sunt cei care fac Moldova specială.

Călătorește în orice colţ al Moldovei și vei fi întâmpinat de oameni cu adevărat calzi și prietenoși, iar deliciile culinare, scăldate în vinuri deosebite, vor fi în centrul acelei întâlniri.

Citește și ce am scris pe Familia Hai Hui despre Topul celor 5 atracții turistice în Republica Moldova, pe ruta cultural-turistică Ștefan cel Mare și Sfânt!

De ce e vinul Moldovei o legendă vie?

Moldova se mândrește cu cea mai mare densitate de podgorii din lume și poate oferi o varietate de vinuri care să satisfacă orice gust. Aici sunt cultivate atât varietăți de soiuri internaționale, cât și locale, inclusiv Viorica, Rara Neagră, Feteasca Neagră, Feteasca Albă și Feteasca Regală. Totuși, probabil cele mai expresive și unice sunt cupajele prin care vinificatorii moldoveni își exprimă individualitatea moldovenească, toate având specificul lor local.

Citește și:

Drumul vinului în Republica Moldova parcurge toate cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată

În Republica Moldova sunt delimitate 4 regiuni de producere a produselor vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată (IGP), protejate atât în Republica Moldova, cât și la nivelul UE: Codru, Ștefan Vodă, Valul lui Traian și Divin.

Moldova este renumită și datorită galeriilor subterane din Cricova și Mileștii Mici, ultima fiind deţinătoare a recordului Guinness pentru cea mai mare colecţie de vinuri din lume. În ultimii câţiva ani, numărul vinăriilor care își deschid ușile pentru turiști și vizitatori s-a dublat, astfel oferindu-le o oportunitate minunată de a fi mai aproape de vinul moldovenesc, de vinificatori și de poveștile lor. Degustările de vinuri sunt adesea acompaniate de bucate tradiţionale, preparate din ingrediente produse local, pline de gust și aromă – o oglindire a tradiţiilor și folclorului moldovenesc bogat.

Citește și:

Vizionare placuta


Om îndrăgostit de frumos în toate formele lui, sunt un Pește veritabil cu ascendent în Fecioară (emoțional, creativ și permanent pendulând între idealism și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.