Cine a citit in copilarie '20.000 de leghe sub mari' a visat cu ochii deschisi la minunatiile descrise de Jules Verne. Visul poate deveni insa realitate, mai multe hoteluri de lux aflate sub nivelul marii urmand sa fie inaugurate in perioada urmatoare

Vacante de Vedeta

Inca o zi la plaja, Paris, Londra, Roma, poate chiar de doua ori, schi in Alpi, eventual si o vacanta petrecuta intr-un hotel de gheata, toate au fost bifate rand pe rand. Ar mai fi excursiile de tip aventura in Amazon, la Polul Nord sau intr-o zona reticenta fata de turisti, precum Tibet sau Coreea de Nord. Cum suna insa o vacanta petrecuta integral sub apa?

Pentru o categorie foarte bine delimitata de turisti exclusivisti, aceasta va fi posibila in curand. Mai exact, incepand cu sfarsitul lui 2008 cand va fi inaugurat primul hotel subacvatic din lume: Poseidon Undersea Resorts.

Acesta se afla inca in faza de constructie, camerele sale fiind deja rezervate in avans pentru mai multe luni. Situat in apropierea unei insule din Arhipelagul Fiji, Poseidon se anunta a fi atractia turistica a sfarsitului de deceniu. Oaspetii sunt asteptati in 24 de apartamente aflate la 15 metri sub nivelul apei, accesul facandu-se prin intermediul unui lift special. Potrivit dezvolatorilor proiectului nu va fi necesara o etapa de adaptare la o presiune diferita, aceasta fiind aceeasi cu cea de la nivelul solului.

Interiorul apartamentelor va fi amenajat dupa cele mai exigente gusturi, hotelul putand cu usurinta sa obtina cinci stele. Insa cea mai mare atractie va fi data de peretii apartamentelor realizate in proportie de 70% din sticla. Turistii vor putea astfel sa observe stand in pat tot ceea ce inseamna fauna acvatica, pe timpul noptii existand posibilitatea aprinderii unor lumini speciale care vor atrage speciile de pesti prezente in zona. Cat despre intimitate, aceasta nu va reprezenta o problema, peretii fiind realizati dintr-o sticla speciala prin care nu se poate vedea inauntru, nici macar pe perioada noptii.

Daca insa lumea submarina nu va atrage prea mult timp atentia turistilor, proprietarii au pregatit mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Scufundari, explorarea adancimilor marine cu unul din submarinele hotelului sau citirea unei carti in biblioteca aflata practic in mijlocul oceanului prin peretii sai din sticla, reprezinta doar cateva din posibilitatile de recreere oferite de Poseidon Undersea Resorts.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: