Setari Cookie-uri

Unde schiem ieftin iarna asta?

Chiar daca vacanta de iarna abia s-a terminat, multi dintre noi abia incep sa viseze la saptamana libera si "tematica" din februarie - martie. Toata lumea stie ca sfarsitul iernii este perioada perfecta pentru un mini concediu dedicat sporturilor albe. Bulgaria spre exemplu, isi asteapta turistii cu preturi mici, iar daca va faceti rezervarile din timp, veti economisi o suma substantiala.

Bansko se afla in apropiere de raul Glazane, in nord-estul muntilor Pirin. Domeniul schiabil al statiunii se afla la peste 2.000 de metri. Cei 10 kilometri care despart centrul orasului de complexul de partii, pot fi strabatuti cu ajutorul gondolei, care parcurge distanta in aproape 25 de minute. Lungimea totala a partiilor amenajate este de 65 de kilometri iar instalatiile de zapada sunt plasate pe aproape toata suprafata domeniului schiabil. Tot in Bansko se afla si primul parc din Bulgaria pentru snowboard. Transportul pe cablu este asigurat de o gondola pentru opt persoane, sase linii de telescaun de trei sau patru persoane, sapte teleschi-uri si zece babylift-uri, lungimea totala a acestora fiind de 26 de kilometri. Accesul se face cu o singura cartela, skipass-ul fiind valabil pentru una sau mai multe zile.
Nu trebuie ignorat faptul ca atractiile turistice alternative din zona au cunoscut o reala dezvoltare. Astfel, atat in Bansko cat si in Borovets, viata de noapte este una extrem de activa, cluburile si discotecile fiind elemente considerate de investitori „prioritare” pentru intregirea pachetului de servicii oferit turistilor.

Pamporovo este o statiune linistita preferata de familii si cupluri. Oraselul montan se afla intr-o continua dezvoltare turistica datorita investitiilor majore din infrastructura.

Mai multe despre statiunile de schi din Bulgaria aflati aici
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.