Setari Cookie-uri

Golful, un sport de bani gata

Golful a devenit sinonimul opulentei. Este unul din cele mai populare sporturi in randul celor cu foarte multi bani - majoritatea practicantilor, atat la noi in tara cat si in strainatate, sunt oameni de afaceri. Din pricina laturii comerciale care i-a fost atribuita, acest sport este adesea considerat o metoda de relaxare pentru snobi si... cam atat.


Nici pentru practicanti nu este tocmai cel mai ieftin sport. Desi ar putea parea simplu, echipamentul pentru acest joc cuprinde multe piese si accesorii.


n ceea ce priveste partea vestimentara, regulamentul se cere respectat cu strictete la nivel profesionist. Acesta prevede un tricou cu guler si trei nasturi, fiind in acelasi timp elegant si confortabil in timpul jocului. Pantalonii pot fi lungi sau trei sferturi, asortati cu tricoul. Sapca reprezinta un accesoriu obligatoriu, pentru ca vederea sa nu fie afectata de razele soarelui. Pantofii sunt prevazuti cu 9-14 crampoane metalice sau din teflon, acestea avand rolul de a proteja jucatorul de alunecari atunci cand iarba este umeda. Un alt accesoriu important este si manusa pentru mana stanga. Rolul ei este de a ajuta jucatorul sa aiba o priza cat mai buna pe crosa.

Echipamentul de joc este format din "bag", sacul destinat pastrarii croselor pe timpul desfasurarii competitiei. Exista maximum 14 crose, conform regulamentelor in vigoare, iar acestea sunt fabricate din orice fel de material, compozit sau aliaj (fibra de sticla, grafit, carbon, etc).

In trusa fiecarui jucator, de regula, se gasesc urmatoarele categorii de crose:

- 3 wood-uri (nr. 1, 3 si 5)
- 7 iron-uri (nr. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)
- 3 wedge-uri (pitch-wedge, sand-wedge si un loft-wedge)
- 1 putter

Tot in echipamentul de joc intra si tee-urile sau, mai pe romaneste, cuiele pe care se asaza mingea inaintea de lovire. Costul aproximativ al unui echipament complet de golf se ridica la aproximativ 3000 de euro, un pret ceva mai ridicat decat al unui echipament pentru alte sporturi, care se poate cumpara cu cateva zeci de RON.

Investitiile din golf se pot insa amortiza cu succes. Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens este Eldrick "Tiger" Woods. Averea pe care acesta a acumulat-o din castigarea diverselor competitii si campanii publicitare se ridica la peste 70 de milioane de dolari, in decursul a 11 ani.






Articol preluat de pe Yuppy

Alte recomandari:

Street dance: Miscarea vine de la sine!

Unde ajung telefoanele mobile dupa ce mor?

Top 5: mall-uri internationale






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.