Cele mai periculoase animale de pe planeta

Cele mai periculoase animale de pe planeta
Kudika
13 Februarie 2008

Cele mai periculoase animale sunt acelea pe care de multe ori le trecem cu vederea si din pricina dimensiunilor lor reduse.

Cele mai periculoase animale sunt acelea pe care de multe ori le trecem cu vederea si din pricina dimensiunilor lor reduse.

1. Cel mai periculos animal din lume nu este un patruped fioros sau o vietate marina gigantica, ci o insecta aparent inofensiva, cu care avem de-a face deseori: tantarul. Banalul tantar care ne bazaie cand ne e somnul mai dulce, este considerat de specialisti cel mai periculos „animal” din lume. Bineinteles ca exista si o explicatie logica pentru acesta constatare: pe langa mancarimi si disconfort, tantarii pot transmite prin intepaturile lor o multime de boli foarte periculoase, tocmai pentru ca intra in contact cu sangele multor indivizi, unii dintre ei purtatori ai acestor boli. Astfel, maladiile in cauza se raspandesc foarte usor, specialistii find de multe ori depasiti de situatii. S-a estimat ca anual mor 2-3 milioane de oameni dupa ce sunt intepati de tantari. Cei mai multi dintre acesti indivizi traiesc in Africa. Singura solutie viabila pentru combaterea epidemiilor transmise de tantari ramane anihilarea cat mai multora, insa acest lucru este foarte greu de realizat la nivel mondial.

2. Exista aproximativ 2000 de specii de serpi veninosi, insa doar 250 dintre ele sunt capabile sa ucida un om. Cu toate acestea, mor anual intre 50 si 125 de mii de indivizi, dupa ce sunt muscati de serpi veninosi. Cele mai multe cazuri se inregistreaza in Africa, Asia si America de Nord. O metoda indicata de protectie este evitarea locurillor unde traiesc serpii, mai cu seama in conditiile in care cele mai multe atacuri sunt provocate de om. Teoretic, un sarpe veninos nu ataca decat daca se simte amenintat. Insa nu va recomandam sa verificati aceasta teorie. Atunci cand faceti plimbari pe munte sau in natura, este recomandat sa purtati bocanci cat mai inalti, picioarele fiind in general cele mai expuse unui posibil atac.

3. Al treilea cel mai periculos animal, este tot de talie mica: scorpionul. Exista in lume 1.500 de specii diferite de scorpioni, insa doar 25 dintre acestea reprezinta o amenintare reala pentru oameni. Scorpionii sunt activi mai mult in timpul noptii, iar in urma atacurilor injecteaza victimelor o cantitate mare de venin. Numarul persoanelor care mor anual din aceasta cauza este aproximat la 800-2000, dar se speculeaza ca cifrele sunt in realitate mai mari, avand in vedere zonele destul de izolate in care traiesc scorpionii. Africa, America si Asia Centrala sunt principalele teritorii care gazduiesc aceste vietati.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri