Setari Cookie-uri

Anglia rurala: povesti cu bere de casa si cavaleri

Dincolo de amestecul cosmopolit de pe strazile londoneze si de mirosul aparte din bibliotecile vechilor colegii, Anglia isi dezvaluie, pentru cei mai putin grabiti dintre noi, latura bucolica: drumuri serpuitoare printre coline verzi, mici orase si sate care se odinesc intre munti, vai impadurite care ascund paraie reci, turme de oi si colibe cladite de localnici din piatra aurie de Cotswold.

La marginea unei vai adanci se insira mai multe hanuri si pub-uri din piatra, conservate imaculat. Mosierii bautori de bere in aceste locuri sunt mereu dispusi sa spuna povesti despre stramosii lor, gazde remarcabile care ii intampinau cu caldura pe drumeti, in urma cu cateva secole. La iesirea din orasel asteapta cuminte gradina in stil clasic edwardian, Hidcote Manor.

Moreton-in-Marsh

Localitatea este cunoscuta pentru fermele organice. Locuitorii din zona se aduna in fiecare marti, pentru a cumpara produse proaspete de la piata de 800 de ani, de pe High Street.

Tetbury


Chiar daca are foarte putine muzee traditionale, acest oras minuscul expira sarmul lumii vechi prin randurile inguste de anticariate si pub-uri. La doar cateva mile departare, se afla mosia de 600 de acri Westonbirt Arboretum, precum si unul din cele mai apreciate hoteluri din Marea Britanie - Calcot Manor.

Castelul Berkely

Este locul in care puteti gusta stilul de viata regal si savoarea istoriei britanice. Familia Berkely a construit aceasta minunata resedinta in 1153, iar urmasii lor se numara si astazi printre baronii care discuta Magna Carta. Castelul este deschis pentru turisti, care pot vizita incaperile si se pot plimba pe mosia de 6.000 de acri, acoperita aproape in totalitate de gradini.


Cel mai indicat ar fi sa vizitati zona rurala a Angliei la inceputul toamnei, pentru a evita multimile de turisti din lunile calde de vara.








Autor: Simina Mistreanu

Articol preluat de pe YourMoney

Alte recomandari


Orasul luminilor, o invitatie la visare

Hawaii, o destinatie de vis


Cele mai tari 10 festivaluri culinare din lume

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.