Setari Cookie-uri

Peisaje, aventura, mister: Transalpina

Botezata DN 67C, Transalpina face legatura intre Novaci si Sebes. Este un traseu foarte putin cunoscut, care pe alocuri urca la peste 2000 m (Pasul Urdele 2145 m), insa extrem de frumos si salbatic. Daca Transfagarasanul este dupa parerea unora de nota 10, Transalpina merita cu siguranta un 10 plus pentru peisaje, aventura si mister.

Dupa ce treci de Lotru drumul se ramifica: unul spre Petrosani si altul spre Sebes. Oricum drumul se imbunatateste considerabil dupa Lotru si am inteles ca mare parte din drumul de la Sebes spre Cabana Obarsia Lotrului este asfaltat.

Dupa ce treceti Pasul Urdele, apare si prima borna kilometrica a drumului national. Din pacate nu apare decat numele de Obarsia Lotrului, fara numar de km. Pe partea cealalta a bornei scrie Novaci 29 km.

La coborare drumul se desparte la un moment dat. Trebuie sa mergeti pe drumul din stanga (dupa ce trecetii de niste movile din piatra). In scurt timp veti intalni alte borne cu Obarsia Lotrului. Incepeti sa coborati prin padure (atentie! sunt portiuni defrisate de unde au cazut tot felul de lemne pe drum si foarte multe paraiase).Treceti la un moment dat un pod de lemn, apoi mergeti in dreapta, pana ajungeti la intersectia cu drumul care vine de la Petrosani (sunt indicatoare). In stanga este Obarsia Lotrului, in dreapta Vidra si Voineasa. Loc de campare sigur este la Obarsia Lotrului. Pe drum spre Vidra mai este o cabana pe stanga.

Citește și:

De la Sebes inspre Obarsia Lotrului se trece pe la Oasa, un loc superb cu un lac de acumulare unul din primele 5-6 din tara ca marime si cu destule locuri de cazare.

Dupa Obarsia Lotrului, daca mergeti in dreapta, va indreptati spre baraj si Vidra (in apropierea barajului este recomandat sa lasati masina pt 800 de metri). Nu prea se poate trece, asa ca mergeti foarte putin pe jos pana la baraj). Este special acest baraj - este facut din bolovani cu argila in mijloc.

Daca mergeti in partea stanga, va indreptati spre Cheile Jietului si Petrosani. Primii 10 km de la Obarsia Lotrului nu sunt asfaltati, dar drumul este acceptabil. Apoi incepe asfalt bun fara gropi.

Daca cautati un loc nou si salbatic in care sa va aventurati cu masina, Transalpina va va fascina.

Daca ati fost aici, asteptam parerile dvs, iar daca vreti sa mergeti, anuntati-ne si pe noi! Cine stie, poate facem un traseu impreuna!

Citește și:

Sursa: KleverTravel

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.