Expeditie la Polul Nord

Expeditie la Polul Nord
Kudika
4 Mai 2009

Catlin Arctic Survey este echipa de exploratori care au plecat in expeditia din zona arctica destinata colectarii de informatii esentiale din biosfera regiunii.

Catlin Arctic Survey este echipa de exploratori care au plecat in expeditia din zona arctica destinata colectarii de informatii esentiale din biosfera regiunii.

Catlin Arctic Survey a luat nastere ca o initiativa internationala formata din exploratori si unele dintre cele mai cunoscute organizatii stiintifice. Proiectul are ca obiectiv masurarea grosimii si densitatii stratului de gheata ce acopera Oceanul Arctic.

Initiativa internationala Catlin Arctic Survey are ca obiectiv sa cerceteze cat de mare este portiunea din stratul de gheata ce acopera Oceanul Artic, care nu este in pericol de topire.

Informatiile obtinute in timpul cercetarilor stiintifice vor fi transmise ulterior echipelor nationale de negociere ce lucreaza la proiectul de inlocuire a acordului de la Kyoto si care va fi prezentat la Conferinta ONU pentru schimbari climatice ce va avea loc in decembrie 2009 la Copenhaga.

“Echipa de gheata” este formata din trei experimentati exploratori specializati in cercetari polare - Pen Hadow, Ann Daniels si fotograful Martin Hartley– si se afla deja in zona arctica in cadrul unei expeditii de 90 de zile catre Polul Nord.

La fiecare doua saptamani, o aeronava are sarcina de a aproviziona echipele aflate in expeditie, proces vital pentru intregul proiect intrucat ofera “Echipei de gheata” sansa de a comunica rezultatele cercetarilor si de a trimite imaginile capturate catre echipa de operatiuni. Aceasta din urma are la randul ei ocazia de a ii fotografia pe membrii “Echipei de gheata”. Imaginile si inregistrarile video obtinute in timpul expeditiei sunt trimise apoi echipei de suport din Londra pentru a fi publicate in Panasonic LUMIX Gallery aflata pe website-ul Catlin Arctic Survey la adresa www.catlinarcticsurvey.com.

“Sprijinul pe care Panasonic ni-l acorda pentru acest proiect de cercetare artica este vital pentru succesul expeditiei pe tot parcursul ei, pana la Polul Nord. Am planificat aceasta expeditie pentru mai mult de doi ani si faptul ca am stiut ca ne putem baza pe acest sprijin financiar ne-a ridicat o grea povara de pe umeri. Este fantastic ca putem totodata sa luam cu noi aceste echipamente Panasonic a caror calitate este exceptionala si care fac fata perfect conditiilor extreme in care le utilizam si care presupun temperaturi intre -50 si -35 de grade Celsius”, spune Pen Hadow, director al Catlin Arctic Survey.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri