Setari Cookie-uri

Segmentul balneo SPA - turism de relaxare

Baile fierbinti, indiferent de anotimp, precum si efectele benefice pe care apele minerale le au asupra organismului induc o stare de relaxare extrem de placuta. Un alt argument pro destinatii balneare ar fi acela ca multe dintre aceste locatii au centre SPA care ofera tratamente de intretinere si infrumusetare. De aceea toti cei implicati, intr-un fel sau altul in aceasta industrie, incearca sa ne convinga ca turismul balnear apartine tinerilor poate chiar in mai mare masura decat oamenilor in varsta. Cu toate ca multi dintre noi asociaza in mod eronat turismul balnear cu pensia, acest segment turistic are mari avantaje si reuseste sa stranga din ce in ce mai multi adepti. Tineri sau nu.

In zona trecatorii Bilbor-Ciuc, regiune cu un mare potential natural-turistic, se afla statiuni balneare cu renume international: Borsec, Baile Tusnad, Lacul Rosu si Covasna.
In zona subcarpatica a lantului Carpatilor Meridionali, in partea centrala si de sud a tarii exista statiuni balneare de referinta nationala: Calimanesti Caciulata, Baile Olanesti, Baile Govora sau Baile Herculane, statiune aflata in partea de vest a muntilor Mehedinti, renumita prin apele sale termale inca din antichitate.
Statiunile balneare din zona Carpatilor Occidentali, statiuni care detin baze complexe de tratament si dispun de izvoare cu proprietati terapeutice sunt: Geoagiu-Bai, Stana de Vale si Moneasa.De asemenea, in zona Subcarpatilor, precum si in zonele de deal si de campie exista o suita de centre balneoclimaterice: Baile Felix si Baile 1 Mai (in apropiere de Oradea), Lacul Sarat (in apropierea muncipiului Braila, Statiunea Amara (langa orasul Slobozia) sau Ocna Sibiului (in apropierea orasului Sibiu).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.