Setari Cookie-uri

Cele mai trasnite muzee din lume

Notiunea de "muzeu" este, de cele mai multe ori, asociata artei, culturii, istoriei. Cand spunem "muzeu", automat ne vin in minte gramezi de picturi, sculpturi, tezaure sau echipamente tehnice care au revolutionat lumea. Iata insa ca "lumea" nu se multumeste cu atat. Muzeele ciudate se bucura de un real succes in randul publicului. Sunt amuzante, nu ne plictisesc si au un unghi de abordare diferit. Mai putina rigiditate, mai putina seriozitate, mai multa diversitate…si un pic de distractie.

Notiunea de “muzeu” este, de cele mai multe ori, asociata artei, culturii, istoriei. Cand spunem “muzeu”, automat ne vin in minte gramezi de picturi, sculpturi, tezaure sau echipamente tehnice care au revolutionat lumea. Iata insa ca “lumea” nu se multumeste cu atat. Muzeele ciudate se bucura de un real succes in randul publicului. Sunt amuzante, nu ne plictisesc si au un unghi de abordare diferit. Mai putina rigiditate, mai putina seriozitate, mai multa diversitate...si un pic de distractie.

Putem incepe cu Muzeul Mizeriei sau al Murdariei care se afla in Boston, SUA, si care numara peste 300 de exponate. Hobby-ul pentru lucruri murdare ii apartine lui Glen Johansen, care s-a hotarat sa isi transforme pasiunea in arta. Culmea, muzeul s-a bucurat de un real succes, iar persoanele care l-au vizitat au inceput sa faca donatii de lucruri cat mai ciudate, murdarite intr-un fel cat mai ciudat. Fata de masa patata cu maioneza este banala. Nu o veti intalni printre exponate. Tot in America, mai precis in New Orleans, se afla Muzeul Voodoo - Historic Voodoo Museum care isi propune sa dezvaluie vizitatorilor sai toate obiectele si ritualurile consacrate. Veti avea posibilitatea sa admirati papusi confectionate din cele mai ciudate materiale, ace, margele, solutii preparate special dupa retete unice si multe alte ciudatenii. La iesire exista si un butic de unde puteti cumpara cateva amintiri... inofensive.

Muzeul brichetelor este unic in lume si se afla in Oklahoma. Peste 20.000 de exponate asteapta sa fie admirate. Brichete mici, mari, cu benzina sau gaz, din aur curat, argint, cu pietre pretioase, in forma de minge, inima, coasa, om sau butelie. Tot ce va puteti imagina si inca putin peste... pentru ca 20.000 de brichete nu sunt putine.

In Anglia se afla unul dintre cele mai populare muzee cel putin ciudate din lume. In localitatea Boscastle veti auzi cu siguranta de existenta Muzeului Vrajitoriei. Este cel mai vechi si cel mai mare muzeu de acest gen din lume. Vechi de peste 50 de ani, muzeul are o biblioteca de peste 3000 de volume pline cu vraji, care pot fi rasfoite doar cu programare. Muzeul dezvaluie vizitatorilor sai si o parte mai intunecata a vrajitoriei: unelte si practici de tortura folosite impotriva femeilor care erau considerate vrajitoare...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.