Setari Cookie-uri

Trendul japonez: Iarna se poarta plaja artificiala!

Vara e departe. Momentan pastram imaginea marii doar in suflet si ne amintim din cand in cand cum este sa stai pe o plaja fina, sa simti briza "caliente" si sa lasi soarele sa-ti mangaie pielea.

Acest lucru nu este in totalitate imposibil iarna. Ai putea sa dai fuga intr-o tara exotica unde acum temperatura este ridicata, dar asta ar fi cea mai banala solutie, nu? In plus, exista si parti mai putin placute, cum ar fi caracteristicile unui teritoriu strain si, de ce nu, potrivnic. O apa poluata, tantari si alte vietati, nisip nu tocmai fin si chiar pericolul de a fi atacat de animalele marine in timp ce faci surf, sa spunem, preturile ridicate ar fi cateva impedimente.

In acest caz ai o optiune mai putin obisnuita: poti pleca in Japonia, unde vei gasi cea mai mare plaja artificiala din lume. Aceasta plaja este cu siguranta cel mai bine gandita, unica din toate punctele de vedere. Este amplasata la 1.500 km la sud de Tokyo, mai precis in Miyazaki. Plaja pare desprinsa din paradis, un paradis exotic in care apele cristaline ale unei lagune se continua cu nisipul perfect. Pentru ca totul sa para cat mai real, aceasta oaza luxoasa a fost “captusita” cu nu mai putin de 600 de tone de nisip, distribuite pe o linie de 85 de metri.

Plaja dispune si de o faleza unde pot fi gasite magazine cu suveniruri. 13.500 de tone de apa formeaza oceanul artificial cu gust dulce - apa are un continut foarte scazut de saruri. Latimea minioceanului este de 140 de metri. Acest mediu antropic este protejat de un dom, astfel incat capriciile atmosferice nu vor interactiona cu nimic din ceea ce se intampla in interior. Astfel, temperatura aerului este constanta 365 de zile pe an si 24 de ore pe zi, asa cum este si temperatura apei.

In acest loc minunat salvamarii sunt mereu pe pozitii si pregatiti sa actioneze, multumita unui computer care reprezinta elementul de baza al acestui paradis. Gratie comenzilor electronice, 10 pompe foarte puternice creeaza valuri care pot ajunge la 3,5 metri, foarte apreciate de surferi, care le confunda adesea cu cele naturale. Poate cel mai interesant si atractiv lucru este de departe vulcanul artificial, care odata la 15 minute da semne ca ar erupe, iar o data la fiecare ora chiar face acest lucru.

Insa totul este “regizat” si, desi uiti pentru cateva minute ca te afli intr-un spatiu simulat, nu poti sa nu constientizezi ingeniozitatea cu care au fost asamblate toate elementele, incepand de la cerul de un albastru foarte asemanator cu cel natural, pana la apa mai mult sau mai putin agitata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.