Setari Cookie-uri

Cum sa faci fotografii exceptionale

Fotografia inseamna arta, comunicare si relaxare. Prin fotografie poti sa te exprimi mai bine decat prin 1000 de cuvinte. Trebuie doar sa imortalizezi ce iti place, sa pui suflet si sa acorzi multa atentie detaliilor. Daca esti pasionat de fotografie, dar lucrurile nu sunt atat de simple cand vine vorba despre realizarea pozei perfecte, nu trebuie sa schimbi aparatul sau sa renunti. Trebuie pur si simplu sa ai in vedere cateva lucruri, si fotografiile tale vor fi exceptionale.

Este recomandat sa te apropii de subiect folosind cat mai putin zoom-ul. Astfel, vei avea o poza mult mai clara si mai expresiva.

Incearca sa gasesti o “rama” mai mult sau mai putin imaginara in jurul subiectului tau. In felul acesta privirea va pica exact pe subiectul surpins in fotografie si astfel va fi mult mai evident.

Linia orizontului nu trebuie sa fie niciodata la mijloc, ci in prima jumatate sau in a doua jumatate, in functie de partea in care se desfasoara actiunea.

Spatiile goale sunt dramatice, formele geometrice pot crea subiecte interesante si excentrice, iar in subiectele urate poti sa descoperi adevarate capodopere (ex: o casa darapanata, un copil sarac, etc). Tot ce trebuie sa faci este sa explorezi si sa-ti pui inaginatia la contibutie, toate acestea fara a avea un aparat performant, ci doar talent si dorinta de a exprima ceva.

Citește și:


Autor: Alex Todoran

Un articol preluat de pe Yuppy

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.