Setari Cookie-uri

Jocurile Olimpice: Traditie si Spectacol

Jocurile Olimpice infaptuiesc un miracol la fiecare patru ani: reunesc in acelasi oras reprezentati ai tarilor lumii, indiferent de natie, rasa sau varsta, intr-un eveniment de proportii ce promoveaza fair-play-ul, spiritul competitional si, nu in cele din urma, rasplata performantei.

Un nou sediu al CCTV
Televiziunea Nationala a Chinei (China Central Television, CCTV) va avea de asemenea un nou sediu construit cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Cladirea, in valoare de 700 milioane de dolari, are un design original, compus din reunirea a doua turnuri cu o inaltime de 230 de metri, si este inventia arhitectilor olandezi de la compania Office for Metropolitan Architecture.

Sfarsitul blocajelor in trafic
Aglomeratia este, de asemenea, un aspect ce trebuie luat in considerare de catre oficiali. Cu ocazia Jocurilor Olimpice, mai mult de o mie de masini ale turistilor vor invada Beijing-ul, o metropola deja extrem de aglomerata.

Pentru a diminua neplacerile, va fi restrictionat traficu cu masini pe perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice, fiind incurajata folosirea bicicletelor, chiar si de catre oficiali.

Citește și:

Nivelul ridicat al poluarii
Ingrijorati cu privire la calitatea aerului din capitala Chinei, atat atletii Britanici, cat si cei Australieni, intentioneaza sa scurteze, cat de mult posibil, perioada petrecuta in Beijing. John Coates, seful delegatiei Australiei, este de parere ca aerul poluat va reprezenta cea mai mare problema pentru echipa tarii pe care o reprezinta.

Mai mult decat atat, Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic a avertizat organiatorii asupra aspectului privind reprogramarea anumitor evenimente, in cazul in care nivelul de poluare atinge un prag ridicat.

“Oul de extraterestru”
Pe cat de interesanta, pe atat de controversata, noua cladire a Teatrului National din Beijing, situata in una dintre cele mai cunoscute piete din lume, Tian’anmen, a fost creata, special pentru editia Jocurilor Olimpice, de catre arhitectul francez Paul Andreu, aspect privit cu reticenta de o parte dintre locuitorii metropolei.

Citește și:

Cladirea se invecineaza cu importante constructii ce reflecta istoria moderna a Chinei, precum “Great Hall of the People” si “Mao’s Mausoleum”.

Sloganele
“One world, one dream” , “New Olympics, new Beijing”, " Work together to raise culture”, “Build a colorful city and a colorful Olympics”, “Don’t let bad people spoil the Olympics”.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.