Megaconcert: Leonard Cohen sau reteta seductiei intelectuale

Megaconcert: Leonard Cohen sau reteta seductiei intelectuale

Muzica si poezie pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Pe data de 21 septembrie, Leonard Cohen concerteaza in Capitala, intr-un spectacol organizat de Compania Events.

Muzica si poezie pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Pe data de 21 septembrie, Leonard Cohen concerteaza in Capitala, intr-un spectacol organizat de Compania Events.

Mai motivat ca niciodata, cel care este considerat cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Leonard Cohen, este in mare forma in acest prim turneum, dupa o pauza de 15 ani. Prin vocea sa de aur, poezia sonora transmite multa caldura, iar dialogurile permanente cu publicul fac deliciul unui show plin de culoare. Intregul spectacol va fi captivant, mai ales ca atitudine vocala, unde desele schimbari de tonalitati arata un Leonard Cohen plin de viata la 73 de ani si un vocalist care se respecta si care respecta publicul la randu-i.

"Muzica lui Cohen, intunecata si poetica, ar trebui inclusa in tabelul periodic al elementelor" - proclama revista Rolling Stones. "Dupa ce o descoperi, se transforma subit in ceva tot atat de necesar ca oxigenul". E greu sa mai gasesti in istoria muzicii un alt artist care sa se fi dezinteresat atat de sincer de cultura pop si care totusi sa fi influentat-o atat de profund si sclipitor. Unul dintre cei mai controversati, originali, irezistibili, captivanti compozitori ai erei, Leonard Cohen detine reteta seductiei intelectuale si o aplica cu incredibil succes de multi ani incoace. In proza si in literatura la fel de bine ca in muzica.

Compozitiile sale au fost interpretate de nume faimoase, fiecare "cover" fiind o incercare fascinanta de a intelege mai indeaprope muza-i enigmatica. De la "Suzanne" a lui Judy Collins la U2, REM, Sting, Nick Cave, Rufus Wainwright si Johnny Cash, cantecele lui Cohen au calatorit la fel de mult ca autorul lor.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 17 iulie prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara. Preturile biletelor variaza in functie de categorie: 79 RON (in picioare, pe gazon), 119 RON (tribuna 2), 149 RON (tribuna 1), 249 RON (zona Premium), 349 RON (zona VIP - cu acces la bufet).

Despre Leonard Cohen

Nascut in Montreal, Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies", la un an dupa aceea, cu un succes rasunator. Alte doua volume de poezii i-au urmat, deopotriva cu inscrierea la Universitatea Columbia. Devine cunoscut in Canada si in America atat pentru comportamentul sau iconoclast, cat si pentru scrierile sale - publica "The Favorite Game" (1963) si "Beautiful Losers" (1966).

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri